Kozlevac: Epidemiološka situacija u Istri stabilna i povoljna

Neovisno o tome, smatra Kozlevac, epidemiološka situacija u Istri još zahtijeva primjenu svih preporučenih epidemioloških mjera te još nije vrijeme za njihovo popuštanje


Epidemiološka situacija u Istarskoj županiji je stabilna i povoljnija u odnosu prema prošlom razdoblju, a tri tjedna stalno pada broj novozaraženih, pa je i manje hospitaliziranih u pulskoj Općoj bolnici, priopćio je u četvrtak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.


Neovisno o tome, smatra Kozlevac, epidemiološka situacija u Istri još zahtijeva primjenu svih preporučenih epidemioloških mjera te još nije vrijeme za njihovo popuštanje.

“Cijepljenje protiv bolesti covida-19 u Istarskoj županiji protječe uredno uz izrazito dobru zajedničku suradnju svih zdravstvenih ustanova, odnosno Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Opće bolnice Pula i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, te je u pripremi uključivanje Istarskih domova zdravlja za cijepljenje opće populacije koje je najavljeno za iduće razdoblje”, rekao je Kozlevac.

Dodao je da su od 27. prosinca do 6. siječnja u Istri cijepljene 802 osobe, od toga u domovima za starije njih 545 (korisnici i djelatnici) te 257 zdravstvenih djelatnika.

Podsjetio je kako je s porastom broja hospitaliziranih s teškom kliničkom slikom krajem godine te dodatno otvorenim primarnim respiracijskim centrom za potrebe Istarske županije, uz povećani broj oboljelih zdravstvenih djelatnika, pulska bolnica zatražila ispomoć liječničkog kadra za rad u hitnoj ambulanti Odjela infektologije u pulskoj Općoj bolnici, poznatoj kao bolnička covid ambulanta.

Kako je istaknuo Kozlevac, odazvali su se liječnici županijskoga Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, liječnici Istarskih domova zdravlja i liječnici Poliklinike Oxy te je, dodao je, “uz koordinaciju postignuto kontinuirano pružanje usluga zdravstvene zaštite u covid ambulantama”.

“Kontinuirano dobra suradnja zdravstvenih ustanova na području Istarske županije je primjer pronalaženja inovativnog rješenja u upravljanju covid krizom”, rekao je Kozlevac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime