Kos: Želio sam zaštiti svog najbližeg suradnika, a od policije očekujem da zaštite naše gledatelje od napada raketama

"Ne mogu ne spomenuti grozan incident gađanja gledatelja na zapadnoj tribini raketama od strane gostujućih navijača koji samo srećom nije izazvao posljedice"

Kako smo javili, Hajdukov predsjednik Ivan Kos je nakon dramatičnih zbivanja sinoć na Poljudu nekoliko sati proveo u policijskoj postaji.


Podsjetimo, na kraju utakmice Hajduk – Dinamo je u svečanoj loži na Poljudu došlo do sukoba između sportskog direktora Hajduka Maria Branca i direktora GNK Dinamo Tomislava Svetine. Svjedoci događaja kazali su da je Svetina Branca provocirao tijekom utakmice, a zatim ga i uhvatio za ruku, što se Brancu nije svijdelo. Sukob je pokušao primiriti predsjednik Hajduka Ivan Kos, kojeg su zatim napali predstavnici Dinama. Nastao je sveopći kaos, a cijelu situaciju je primirila interventna policija.

Ivan Kos danas je komentirao sinoćnja događanja:

– Za početak, nikakvo nasilje i fizički sukob u loži nije se dogodio. Došlo je do verbalnih provokacija i naguravanja kojem nikako nije mjesto u loži i zbog kojeg se kao predsjednik Hajduka ispričavam ne onima koji su u tome sudjelovali nego svim gledateljima, sponzorima i onima koji žele zdrav hrvatski nogomet.

Cijela priča kreće s nizom provokacija i dobacivanja od strane direktora Dinama tijekom utakmice te najviše na samom kraju utakmice, posebno kod rezultata 1-2. Nitko od nas na to nije reagirao niti se osvrtao. Nakon dosuđenog jedanaesterca, Mario Branco upozorio je na ranije neprimjereno ponašanje što je dovelo do rasprave između njega i Svetine, na što se ustaje njihov financijski direktor i fizički reagira prema Brancu. Tada sam reagirao, u želji da zaštitim sportskog direktora i došlo je do naguravanja, ali ponavljam, nikakvih udaraca niti fizičkog incidenta nije bilo.

Ne mogu ne spomenuti grozan incident gađanja gledatelja na zapadnoj tribini raketama od strane gostujućih navijača koji samo srećom nije izazvao posljedice. Očekujem od policije da zaštite naše gledatelje od takvih napada, a mi ćemo sigirno odraditi svoj dio.


Kao predsjednik Hajduka odgovornost za stanje u loži preuzimam na sebe i sigurno ćemo idući put reagirati mudrije i kroz rad zaštitarske službe prevenirati ovakve situacije – kazao je predsjednik Hajduka.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0