U Istri su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, među njima je i dijete jednog privatnog pulskog vrtića zbog čega su u samoizolaciji završila četiri zaposlenika i 22-oje djece, a objekt je zatvoren, doznaje se u četvrtak u istarskom Stožeru civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 294 uzoraka briseva na COVID-19, od toga 141 za administrativne potrebe, od kojih su potvrđene četiri novozaražene osobe. Sve osobe dolaze iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt pozitivne osobe”, naveo je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Po njegovim riječima, u jednom slučaju radi se o korisniku privatne predškolske ustanove u Puli zbog čega je objekt zatvoren, provode se protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora dok su osoblje i korisnici stavljeni u mjeru samoizolacije.

Neslužbeno se doznaje kako se u preostala tri slučaja zaraze radi o majci i djetetu iz okolice Pule te o jednoj muškoj osobi iz Premanture.

“Neovisno o ovom slučaju s dječjim vrtićem, novih žarišta nema a situaciju držimo pod kontrolom. Vjerojatno će tijekom dana još nekoliko osoba biti stavljeno u mjeru samoizolacije zbog slučaja zaraze u vrtiću, no stanje je općenito dobro”, poručio je načelnik Kozlevac pozvavši građane na oprez i odgovornost te pridržavanje svih mjera Stožera civilne zaštite.

U međuvremenu tijekom jučerašnjeg dana izliječeno je 15 osoba, a trenutno je u Istri 65 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 234 osobe.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime