Nakon prvih slučajeva zaraze u zdravstvenom sustavu, zaraza koronavirusom pojavila se i u policiji.

Tu informaciju jutros je potvrdio ravnatelj policije Nikola Milina.

– Jučer smo dobili potvrdu da imamo dva policajca zaražena koronavirusom. Policijski službenici su najveća potpora zdravstvenom sustavu pa smo mi stalno provodili preventivne mjere i naši službenici su u mjerama samoizolacije, oko 90 njih… Sad se provode epidemiološki izvidi i nema veći broj kontakata sa zaraženima – rekao je.

Naveo je da su prvi testovi dvoje policajaca bili negativni, no sada je potvrđena zaraza.

O svemu se oglasio i Sindikat policije Hrvatske.

– Nakon što je ravnatelj policije Nikola Milina na jutrošnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog kriznog stožera potvrdio da su i dvojica policajaca zaražena koronavirusom, doznajemo da je jedan od dvojice policajaca hospitaliziran od nedjelje u čakovečkoj Općoj bolnici zbog upale pluća. Drugi policajac djelatnik je PU Zagrebačke – poručili su iz Sindikata te dodali:

– Policajac iz PU Međimurske koji je hosptaliziran je granični policajac koji je odmah nakon što je posumnjao da bi mogao imati koronavirus otišao u samoizolaciju, javio se svojim nadređenima i obavljeno je testiranje koje je pokazalo da je pozitivan na Covid-19. Taj policajac je donedavno radio sa svojim slovenskim, austrijskim i mađarskim kolegama u Centru za razmjenu podataka Dolga Vas, koji su osnovale četiri zemlje za razmjenu podataka.

Navode kako se još utvrđuju svi kontakti koje je imao navedeni policajac, ali prema prvim analizama nije riječ o velikom broju kontakata.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime