Naš poznati znanstvenik i osnivač zvjezdarnice u Višnjanu Korado Korlević bio je gost Novog dana N1 televizije. Govorio je o asteroidima koji prolaze u blizini Zemlje, pandemiji koronavirusa te kako vidi svijet nakon pandemije.

Govoreći o tome da svijet više neće biti isti, Korlević je kazao kako je ta priča vrlo komplicirana. “Naša civilizacija je na prekretnici. Možemo napraviti dobar iskorak, možemo napraviti i loš. Pred nama nemamo jednu moguću budućnost nego nekoliko mogućih budućnosti. Pričamo o interesantnim vremenima”, kazao je Korlević.

Korlević je kazao kako trenutno ima zvjezdarnica koje ne rade zbog koronavirusa. “Recimo da nam se jako stanjila obrana u zadnje vrijeme zato što je na neki način sve blokirano”, ističe.

“Sljedeća pandemija neće doći od šišmiša, nego će doći zbilja iz laboratorija. I to ne vjerojatno vojnog, nego vjerojatno neki od biohakera će to odraditi. Znači, mi dolazimo u vrijeme kada će svaki srednjoškolac, student kojega zbilja zanima biologija postati beskrajno opasan. Ono što vidim s kompjuterskim napadima, to ćemo imati s biologijom. Tako da, znanost će biti i u onom pozitivnom smislu i u negativnom smislu. Moć destrukcije koju nam je dala je strašan”, dodao je za N1.

Smatra kako je ovo svijet koji će se morati iscijepati na dvije civilizacije.

“Jedan koji će biti zabava, jedan koji će biti zajamčeni osobni dohodak i jedna koja će biti svijet koji radi. U tom svijetu gdje radi i gdje će znanost i tehnologija gurati naprijed je jedini modus vivendi, a ovaj drugi dio zabava neće nestati. Mi smo ovisni o dobrim pričama i dobre priče će uvijek imati prioritet”, rekao je Korlević.

Mišljenja je kako se budućnost ne događa, već je mi biramo sami. “Ovo je previše dobra kriza da se propusti. Sad je trenutak kada se donose odluke i ono što će se događati u budućnosti. Treba si postaviti pitanje – gdje sam ja u toj priči? Gdje smo moja obitelj i ja u toj priči? Ovo je fenomenalna prilika za učiti i za raditi na sebi, a ne da se dogodi da je bila pandemija, a ja ništa nisam radio”, poručio je Korlević.

Osvrnuo se i na priznanje za Komunikatora godine 2019. koje mu je dodijelila Hrvatska udruga za odnose s javnošću. “Recimo da uvijek laska kad si nešto napravio dobro. Astronomija je u našem slučaju uvod u edukaciju”, ističe.

O asteroidu koji u ovom trenutku prolazi kraj Zemlje, a o kojem je izvijestila i NASA, Korlević je rekao: “Taj asteroid je medijski interesantan, ali on je na 10 udaljenosti Mjeseca, to je potpuno nebitan objekt. Imali smo sinoć jedan koji je prošao na 400 tisuća kilometara od Zemlje, to znači da je prošao na lokaciji stacionarnih satelita”.1 KOMENTAR

  1. ZAISTA OVA KUGA NEMA IMAENA NI SVOJSTVA ,ONOG KOJEG SE KUGAMA IZ POVIJESTI PRIPISUJU ,PA POČINJEM VJEROVATI ONOM FRANCUSKOM NOBELOVCU KOJI IZJAVI DA JE OVA KUGA UZGOJENA U LABORATORIJU.JER TREBE ZNATI DA RASPOLAŽEMO SVEMIRSKOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM,SLIKAMO ,DANAS PROČITAH ,NAŠU GEJU UZDUŽ I PoRIJEKEO IZ SVEMIRA SA KUTIJOM KVADRATNOG METRA. SLIKAMO NJENU VEGETACIJU I SVE PROMJENE KOJE NAMEĆE PRIRODA ,PA SAM SPREMAN DA POVJERUJEM DA SE OVA KINESKA KUGA MOŽE LABORATORIJSKI UZGOJITI ,ŠTO ZNAČI UPOTRIJBITI JU U DRUŠTVENO-POLITIČKE SVRHE KAO ŠTO SE UPOTREBLJAVA SVA RASPOLOŽIVA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA DA ZA JEDAN PAMETNI TELEFON AMERIČKA KOMPANIJA TARŽI JEDNOMJESEČNI RADNIČKI DOHODAK ,PA SE PITAM KOME TO NAMJERAVA PRODAVATI ,U PERSPEKTIVI, TE I DRUGE PROIZVODE KOJI SE ŠTANCAJU KAO ŠABAČKI OPANCI ,A U AMERICI 25 MILIJUNA RADNIKA ,STOKE SITNOG ZUBA ,OD DRŽAVE PRIMAJU DVA OBROKA DNEVNO DŽABALUKA JER NEMAJU PRIHODA DA SE ODRŽAVAJU NA ŽIVOTU. KAKAVOG LI PARADOKSA????

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime