Konstituirano Gradsko vijeće Solina u sazivu 2017.-2021.

Za predsjednika Gradskog vijeća grada Solina većinom glasova uz 3 glasa suzdržana izabran je Renato Prkić

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Solin, održana je u ponedjeljak 12. lipnja 2017. godine. Sjednici su nazočili svi gradski vijećnici, a na početku same sjednice ih je pozdravio Veljan Radojković, predstojnik Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskjoj županiji, dok je sjednicu predvodila Ines Grubišić, ovlašteni predstavnik Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestila je službena stranica grada Solina.


Nakon predložene Mandatne komisije sukladno dogovoru stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću i pisanom prijedlogu podržanom potpisima većine članova Gradskog vijeća predsjednik Mandatne komisije Josip Marković, podnio je izvješće Mandatne komisije u kojemu su navedene promjene mandata. Prvo mirovanje mandata po sili zakona jest Daliboru Ninčeviću, izabranom za gradonačelnika koga zamjenjuje Anđelko Bešker. Drugo mirovanje mandata članovima s Kandidaciijske liste grupe birača su Jasminka Bošković, Leno Marković, Milan Grubić, Angelika Drnas, Antonija Milišić, Filip Lagator, Danijela Farago, Željko Kavajin, Marin Podrug, Mario Šerić, Ilija Lovrić, Vjekoslav Anić, Mladen Buzov, Željko Mustapić, Vice Dabelić, Goran Luetić i Božena Milanović, a početak mandata jest zamjeniku Josipu Brčiću.

Od ukupno 21 vijećnika većinu u Gradskom vijeću ima koalicija HDZ- HČSP- HDS- HSU s 12 vijećnika, slijedi Kandidacijska lista grupe birača s četiri vijećnika, potom Nezavisna lista mladih s tri vijećnika i SDP s dva vijećnika.

Vijećnici su donijeli i prvu Odluku, a riječ je o članovima Odbora za izbor i imenovanja, a kojega čine predsjednica Ana Biuk i članovi Kristian Podrug, Vatroslav Japirko, Mario Jaman i Vedran Duvnjak.

Uslijedio je izbor predsjednika Gradskog vijeća i dva potpredsjednika. Za predsjednika Gradskog vijeća grada Solina većinom glasova uz 3 glasa suzdržana izabran je Renato Prkić. Većinom glasova uz 3 glasa suzdržana za prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Solin izabran je prof. dr. sc. Zdravko Perko, većinom glasova uz 4 glasa suzdržana za drugog potpredsjednika Gradskog vijeća Solin izabran je doc.dr.sc. Davor Mikas.

Kako je Statutom Grada Solina propisano da se na konstituirajućoj sjednici bira predsjednika i članove Odbora za Statut i poslovnik, predložena je dopunu dnevnog reda te su vijećnici donijeli i Odluku i o izboru članova Odbora za Statut i poslovnik. Predsjednik Odbora je Željko Ljubičić, a članovi Ivana Sedlar, Ivan Spajić, Josip Brčić i Ivan Andabak.


Pozdravne riječi novim solinskim vijećnicima je uputio i gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, pozvavši vijećnike na suradnju.

Na samom kraju sjednice svojim kolegama obratio se i predsjednik Gradskog vijeća grada Solina Renato Prkić, koji je pozvao svoje kolege da ovaj četverogodišnji mandat odrade na način na koji su i prisegnuli – Za dobrobit građana i u interesu grada Solina!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0