Ova pobjeda rezultat je višemjesečnog mukotrpnog rada, morali smo doći do ovoga – kazao nam je Željko Čagalj Čago, trener Ženskog rukometnog kluba Split 2010, nakon što su njegove igračice, na gostovanju u Pločama u subotu navečer pobijedile Dalmatinku u 12. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za žene čudesnom razlikom od 16 golova!

Slavile su rukometašice ŽRK-a Split 2010 i u svlačionici u Pločama nakon velike pobjede

Od samog početka utakmice bilo je jasno da su mlade splitske rukometašice, ojačane u zimskoj pauzi za iskusnu Maju Kožnjak, nakon višemjesečnog posta, došle po pobjedu. I ostvarile su je – na kraju je na semaforu u Domu sportova u Pločama bilo 22:38!

Najviše golova za ŽRK Split 2010 dale su Maja Kožnjak i Lucija Ercegović, po devet, Venera Surjan je zabila šest, Nikolina Marić Banje četiri zgoditka, po dva su postigle Nina Cvitanović, Klara Rubić, Klara Birtić i Sara Sablić, a po jedan Ana Buljan i Lucija Ivičević. Igrale su još golmanica i kapetanica Ivona Stilinović, Ljubica Plazibat, Margarita Škarić i Julija Kapetanović.

Od domaćih igračica, najučinkovitije su bile Magdalena Žderić s pet golova i Anđela Sušak s četiri. No, one i suigračice, predvođene trenerom Ivanom Jerkovićem, nisu se ni u jednom trenutku uspjele suprotstaviti zahuktalim rukometašicama ŽRK-a koje je vodio Željko Čagalj, s pomoćnicima Mirkom Bašićem i Blaženkom Širinić.

– Kad vidite da smo kao gostujuća ekipa domaćoj zabili 38 golova, a one na svome terenu tek 22 zgoditka, onda se vidi da smo ostvarili veliku pobjedu. Ipak, ne treba letjeti, to uvijek govorim, pa ću i sada, jer nas sada čeka još dosta utakmica, kako bi se bolje pozicionirali na ljestvici. To što smo do ove utakmice bili na samom dnu, posljedica je i traženja igre, ali i činjenice da smo većinu utakmica igrali u gostima, što će se sada, u nastavku sezone promijeniti. Ne bih htio nikoga isticati, ali se vidi da je dolazak Maje Kožnjak ogroman dobitak, pa su i sve ostale igrale odlično. Ovako se igra, timski! Kao što su igrale večeras, svim igračicama čestitam – kaže Željko Čagalj.

Blaženka Širinić također je pohvalila timski rad i zalaganje svih igračica. Ipak dodala je da je prvi put u sezoni proradila obrana, i da Pločanke za odlične Klaru Rubić i Klaru Birtić nisu imale nikakvog rješenja za dolazak pred gol Ivone Stilinović. I tako se, uz odličnu igru svih ostalih rukometašica došlo do kraja utakmice – do čudesnih 38:22!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime