KOLUMNA MIRE BUBLE ĆUDINE Naočale za život

Nema pogrešaka, ima samo lekcija. Odrastanje je proces dizanja i padanja. Neuspjeli eksperimenti u jednakoj su mjeri dio procesa kao i eksperiment koji funkcionira

Netko je jednom davno napisao…


Dobit ćes tijelo. Možeš ga voljeti ili mrziti, no ono će biti tvoje cijeloga života.

Učit ćeš zadaće jer si u školi zvanoj život. Svakog ćeš dana biti u prigodi učiti lekcije, možeš ih prihvatiti ili ih smatrati nevažnima i glupima.

Nema pogrešaka, ima samo lekcija. Odrastanje je proces dizanja i padanja. Neuspjeli eksperimenti u jednakoj su mjeri dio procesa kao i eksperiment koji funkcionira.

Učenje životnih zadaća ne prestaje. Nema nijednog dijela života koji nema značenja za nas. Važno je što činimo s time.

Ondje nije bolje nego ovdje. Kada vam ondje postane ovdje, doći ćete samo do jednog ondje, koje će se ponovno činiti boljim od onoga ovdje.


Drugi su često samo odrazi nas samih. Ne možemo mrziti ili voljeti nešto na drugoj osobi ako to ne odražava nešto što volimo ili mrzimo na samom sebi.

O vama ovisi što ćete učiniti sa svojim životom. Imate sve alatke i sredstva koja su vam potrebna samo im morate potražiti. Što činite s njima, ovisi o vama.Ne morate sada imati odgovore na sva pitanja. Oni leže u vama. Možete poboljšati svoja gledanja, slušanja i vjerovanja. Na kraju krajeva…izbor je samo  Vaš!

Još kao maloj djevojčici, moja majka mi je često govorila da ne gledam život noseći ružičaste naočale. A sjećam se, meni je apsolutno sve bilo ružičasto…ružičasta škola, ružičasti prijatelji i ekstra ružičasti problemi koji su se uvijek nekako ružičasto i rješavali. Nosila sam ružičaste haljine, ružičaste tenisice i zaista živjela u nekom svom Barbie look svijetu. A njoj je uvijek sve išlo za rukom, zar ne ? Bila je svjetski poznata skijašica, odlična učenica, doktorica, profesorica i model. I zamislite, smijala se…smijala se uvijek i nosila najljepšu odjeću koju je čak i šivala sama. Woouuuu za nju !!! Imala je život iz snova. Ne zaboravite, ružičasti život iz snova.

Jeste li vi zadovoljni svojim životom? Ha, Barbie??

Jer ako niste, vrijeme je da nešto pod hitno promijenite u ružičasto. Počnite od malih stvari i pratite daljnji tijek. Možda vam je potrebna samo mala promijena životnog stila, a to nije tako teško kao što se u početku čini. Sjetite se Barbie. Ta žena može! Pa krenimo od početka…

Razmišljajte pozitivno, razmišljajte ružičasto, stavite povremeno te pinky naočale, ali…živite u realnosti. Drugim riječima, razmišljaj realno, ali krenite od pozitvnih stvari. Kada biste mogli analizirati sve misli koje vam svakog dana prođu kroz glavu, vjerovatno biste bili zapanjeni većim postotkom negativinih misli nego pozitivnih. Pitamo se, zašto? Zapitajte se i to odmah sada, koliko ste svojih dragocijenih minuta potrošili razmišljajući negativno, a da se to negativno uopće nije imalo tendenciju ni ostvariti?

Vježbajte prepoznavanje takvih negativnih misli i preuzmite kontrolu nad njima. Vi to možete jer vi to želite! Vaše misli utječu na svaku stanicu u vašem tijelu te stoga utječu na vaše zdravlje. Kada je nešto negativno, postaje s vremenom crno, crnije, zgužvano, bolesno, izgubljeno…Nemojte dopustiti da zavladaju vama. U svakoj negativnoj misli ima uvijek, ali uvijek nešto pozitivno. Nešto vedrije, nešto ružičasto. Krenite od tog ružičastog i postanite vladar koji će birati o čemu će danas razmišljati i kako će provesti sutrašnji dan. Od misli ne možemo pobjeći, ali ih definitivno možemo nadvladati. Vježbajte…vježbajte kući, vježbajte na poslu ili u školi. Pitajte za savjet, ne sramite se neznanja. Ne postoji osoba na ovome svijetu koja sve zna…takva se još nije rodila.

Nakon toga, pojednostavnite svoj život. Radite planove, radite ciljeve, radite svoje vlastite popise za svaki dan, za svaki mjesec ili za cijelu godinu. Oni djeluju na vašu podsvijest u smislu ”naredbi ” i brže ćete se pokrenuti obavljajući svoje zapisane ciljeve jedan po jedan. Planirajte! Koliko god pričali da volimo spontanost, plan je nešto čega se volimo držati. On nam daje razlog za ustajanje iz kreveta i jača našu želju da ostvarimo taj cilj.

Nemojte dopustiti da vam život kroji netko drugi. Nikada ne trošite svoju životnu energiju pokušavajući ispuniti očekivanja drugih. Svi smo mi individue za sebe. Savjeti bližnjih su uvijek dobrodošli, ali izbori životni su ipak samo vaši.

Okružite se ljudima koji vas podupiru i koji brinu za vas u dobrim i lošim razdobljima. Izbjegavajte one koji se vječito žale na nevažne probleme jer takvi kao vampiri vam isisaju svu životnu energiju. Zahvalite ljudima kojih više nema u vašim životima jer su vas mnogočemu naučili. Vaši se putevi nisu poklapali i život je znao što radi kada vas je razdvojio. Vjerujte mu.

Odmarajte se jer niste strojevi. Sposobnost ”isključivanja” je bitna za vaše zdravlje. Previše životnog stresa, previše briga te neorganiziranost s vremenom nagriza vaše vrijeme. Spavajte kada ste umorni. Resetirajte se jer tada će vaše novo ”ja” moći obaviti još više važnih stvari u životu.

Još kao maloj djevojčici, moja majka mi je često govorila da ne gledam život noseći ružičaste naočale…Stavite naočale i opustite se. One ne moraju biti ružičaste. Mogu biti žute, zelene ili plave. Budite odvažni te eksperimentirajte svojim bojama života. Budite znatiželjni, budite zahvalni, budite svjesni samih sebe.

”Život se može razumijeti samo gledajući unatrag, ali se može živjeti gledajući samo unaprijed ”.

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0