Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj. Milijuni ljudi u 157 zemalja ujedinit će se u najvećoj civilnoj akciji u povijesti čovječanstva kako bi očistili naš planet.

Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Plan je očistiti korito i obale rijeke Žrnovnice u dužini od 5 km od izvora do ušća rijeke u Strožancu, kao i centar Žrnovnice i Korešnice te prometnice koje okružuju Žrnovnicu. Cilj akcije je okupiti volontere i ljubitelje prirode koji će na lokalnoj razini pokazati brigu i ljubav prema našem najvažnijem resursu – PRIRODI!

Iz tog razloga organizatori pozivaju sve zainteresirane da budu dio najvećeg ekološkog volonterskog projekta u Hrvatskoj, na jednodnevnu akciju čišćenja koja će se odviti 14. rujna 2019. godine. Okupljanje je u 8 sati na izletištu Antoničin mlin, početak akcije u 9 sati, a kraj akcije i besplatan ručak za sve sudionike bit će organiziran u prostorijama DVD-a Žrnovnica u 14 sati.

POVEZANI SADRŽAJ

Udruga Žrvanj, glavni organizator ove akcije i nositelj projekta, ove godine je u suradnji s OŠ Žrnovnica – eko školom, Klubom mladih Split, gradskom komunalnom tvrtkom Čistoća d.o.o., TZ Općine Podstrana, ali i brojnim volonterima iz raznih društava.

U projektu također sudjeluju i DVD Žrnovnica, Javna vatrogasna postrojba Grada Splita, HGSS Stanica Split, Hrvatske vode, Parkovi i nasadi Split, Ronilačko ekološki klub Podstrana, Planinarsko društvo Perun iz Podstrane, Udruga Artorius Podstrana, Planinarski klub Gojzerice iz Splita, Stanica vodiča Split, portal Dalmacija Danas, Kajak klub Delta, volonteri s kanuima na rijeci iz agencije Magic World Adventure, Restoran Rus Žrnovnica, brojni mještani i prijatelji Žrnovnice.

Osvijesti se i priključi ovoj akciji, #BudiPromjena!