Joško Klisović i Goran Kotur

U ponedjeljak, 13.5. u 19 sati u Gradskom kazalištu mladih Split, Trg Republike 1/I (Prokurative), SDP Split organizira tribinu Joška Klisovića, kandidata na izborima za Europski parlament, na temu “Što Hrvatska treba tražiti od EU?”.

– Nama ne treba Europska unija bez ravnopravnosti i solidarnosti, zbog toga što je takva Unija tek prikriveno sredstvo za izrabljivanje. Zajednički europski dom treba restrukturirati, počevši od temelja. Bogatije članice EU-a moraju shvatiti da su našim ulaskom preko Carinske unije i Jedinstvenog tržišta dobile veliki ekonomski bonus. To pravo prati i obveza da pomognu održivi razvoj siromašnijih članica EU-a preko EU fondova.

Ne mogu funkcionirati po sistemu “pravo da, a dužnost možda”. Nije rješenje provoditi poslušničku politiku kao što radi HDZ, ali ni tražiti izlazak Hrvatske i razbijanje Europske unije što žele u Živom zidu. Rješenje je da se upornom i odlučnom borbom izborimo za svoja prava u EU-u. SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu Tonino Picula i Biljana Borzan dokazali su da se ipak mogu uspješno boriti i izboriti za našu ravnopravnost unutar EU-a.

Na tribini ćemo s Joškom Klisovićem razgovarati o tome što sve treba učiniti da bi hrvatski građani postali stvarno ravnopravni, prije svega po životnom standardu, građanima bogatijih članica Europske unije – ističe Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.