KBC Split proslavio svoj dan, stižu četiri nova uređaja

Novca za zdravstvo ima, potvrdili su to i ministar zdravstva i ravnatelj Meštrović

Povodom obilježavanja Dana Kliničkog bolničkog centra Split održana je svečana sjednica Stručnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split. Na svečanoj sjednici među brojnim uzvanicima bio je prisutan i ministar zdravstva Vilim Beroš.


– Ja kao ministar svih regija moram voditi računa o ravnomjernosti investicija. Međutim, Split je u mom srcu, ja sam rođen u Splitu i svakako ću podržati djelatnike KBC-a, prvenstveno sestre i liječnike i zato sam danas tu; da dam dodatno vjetar u leđa svim djelatnicima KBC-a da unaprijede pružanje zdravstvene zaštite, ali isto tako da i svojim prvim potezima riješim problematiku što se sestara i liječnika tiče. Želim pokazati da djelujem sada i odmah – kazao je ministar Beroš.

Ovom prigodom najavio je i opremu koju će njegovo ministarstvo uručiti KBC-u Split, a koja bi trebala uvelike pomoći djelatnicima KBC-a Split u njihovom radu.

– Situacija je doista koincidirala s ovim danom, a to je da sam jučer potpisao suglasnost za određene uređaje u KBC Split, a to su digitalni mamograf, tri ultrazvuka i jedan CT uređaj, što je već dogovoreno ranije – potvrdio je te kazao kako je razgovarao i s predstavnicima komore medicinskih sestara i pričali smo s njima o prijeporima.

– Pričali smo o temama koje brinu sestre: nedovoljna evaluacija njihovog edukacijskog napora i statusa. Trebamo podvući crtu i vidjeti koliko sestara u Hrvatskoj nedostaje i napraviti konkretnu mjeru u rješavanju tog problema. Mislim da će ovi razgovori doprinijeti da one odluče ostati u Hrvatskoj i baviti se poslom kojeg vole – zaključio je.


Da ima novca za zdravstvo, potvrdio i ravnatelj bolnice Julije Meštrović.

– Ima novaca. Evo i ministar je došao s odličnim vijestima. Dobivamo opremu koja nam je potrebna. O tome smo pisali već ranije. Dobili smo važne uređaje koje trebamo za svakodnevni rad – kazao je ravnatelj.I on se osvrnuo na doktore, medicinske sestre, tehničare i ostalo osoblje koji neumoljivo rade svoj posao kako bi pružili najbolju skrb našim građanima.

– Biti liječnik i sestra nije posao nego poziv. Naravno da je bolje raditi kad nas je više i kad imamo bolju opremu. Za naše građane radimo najviše i najbolje što možemo i ponosni smo što to možemo – istaknuo je.

Sestra Marija Županović, medicinska sestra koja je u mirovini budno prati što se sve događa.

– Borim se za svoje sestre koje su zaslužne za sve i trudim se da im svima budem na usluzi i da učinim sve ono što bi trebala da one budu bolje, da budu u duhu suvremenog sestrinstva. Sada iz statusa mirovine pratim što se događa u Europi i uvijek želim prenijeti ono što bi bilo korisno za naše zdravstvo – kazala je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime