Nakon prve dvije online premijere “Šporki Špiro i Neposlušna Tonka” i “Stonoga Goga”, koje su registrirale više od 10.000 pregleda, Gradsko kazalište lutaka Split nastavlja s programom Kazalište na daljinu.

– Sretni što najmlađima možemo ispuniti i uljepšati vrijeme kod kuće, program nastavljamo u četvrtak, 26.3. u 18 sati online premijerom predstave “Grga Čvarak”, a već u subotu, 28.3. u 18 sati premijerom nagrađivane predstave “Did i repa” – poručuju iz GKL.

O predstavi GRGA ČVARAK 

Prema poznatoj pjesmi Ratka Zvrka, Ana Prolić napisala je dramatizaciju, a Dario Harjaček režirao je predstavu o dječaku koji sve radi naopačke.

Generacije djece upoznale su Grgu Čvarka. Znaju da je drugačiji od ostale djece, neobuzdane naravi, čas dobar, čas zao. Ono što možda ne znaju je da Grga ima veliko i dobro srce. Ova predstava govori o djeci čija emocionalna impulzivnost postaje kamen spoticanja njima samima, njihovim obiteljima, njihovoj okolini te rezultira nerazumijevanjem, odbacivanjem, isključivanjem i osudom. Naš je Grga Čvarak našao svoj put do toga da bude prihvaćen od okoline. Kao i do prihvaćanja samog sebe, takvog kakav je, savršeno naopakog.

U predstavi igraju Franjo Đaković, Petra Kovačić, Alin Antunović, Ivan Medić, Tvrtko Štajcer, Andrea Majica Branimir Rakić.O predstavi DID I REPA 

Na motivu ruske narodne priče, redateljica Anica Tomić i dramaturginja Jelena Kovačić izgradile su i suvremenim kazališnim jezikom ispričale posve novu priču o djevojčici koja ljetne praznike provodi kod Babe i Dide na selu i upoznaje svu ljepotu, ali i težinu života u Dalmatinskoj zagori.

Predstava “Did i repa”, premijerno je izvedena 2012. godine, osvojila brojne nagrade na uglednim kazališnim festivalima u Hrvatskoj, a 2013. je izvedena i u Berlinu u sklopu Festivala hrvatske kulture u Njemačkoj.

U predstavi igraju Nikša ArčaninMilana Buzolić-Vučica, Mia Roknić (u alt. Lara Živolić)Petar KonkojAndrea MajicaMarko Petrić, Alin AntunovićIvan Medić i Sanja Vidan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime