Podijelite

Članovi Kazališnog vijeća HNK Split oitovalo se na otvoreno “Pastoralno pismo” Radničkoga vijeća HNK Split “vertikali vlasti”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Članovi Kazališnog vijeća HNK Split, na svojoj 6. redovitoj sjednici održanoj 11. srpnja 2018. godine, smatraju potrebnim očitovati se na otvoreno „Pastoralno pismo“ Radničkoga vijeća HNK Split „vertikali vlasti“. Naime, KV u svom redovitom djelovanju od svog konstituiranja uporno radi na iznalaženju rješenja brojnih pitanja i poteškoća koje pritišću HNK Split i od toga nikad nije bježalo. Dokaz tomu su i održanih 6 sjednica na kojima su obraĎeni i potvrĎeni brojni dokumenti, izvješća i odluke. Pri tome je, suprotno tvrdnjama, sve bilo u okviru zakonskih i podzakonskih akata.

1. Kazališno vijeće je pravilnički dužno održati sjednicu najmanje jednom u tri mjeseca čega se i pridržavalo, a o čemu svjedoče službeni zapisnici.

2. Natječaj za intendanta splitskoga HNK bit će raspisan na prvoj idućoj sjednici KV nakon Splitskog ljeta, krajem kolovoza, odnosno početkom rujna.

Naime, netočan je podatak da se natječaj za intendanta ne raspisuje već pet mjeseci jer je službena odluka splitskoga Gradskog vijeća o neimenovanju novog intendanta otpravljena točno 20. ožujka, a zaprimljena 23. ožujka. Dakle, tek od toga dana počinju zakonski rokovi raspisivanja natječaja. S obzirom na negativne konotacije vezane uz neimenovanje intendanta HNK-a na sjednici Gradskog vijeća 31. siječnja, KV je procijenilo da je novi natječaj najbolje raspisati nakon smirivanja tenzija te završetka Splitskog ljeta kada će potencijalni kandidati imati dovoljno vremena posvetiti se pisanju programa i prikupljanja potrebne dokumentacije.

U protivnom, prema dosadašnjem iskustvu, velika je vjerojatnost da bi se pozornost s velike kulturne manifestacije skrenula na dnevno-političke projekcije izbora budućeg intendanta.

3. KV poziva na bolju komunikaciju unutar same kuće i podsjeća RV da imaju i vlastite predstavnike koji aktivno i marno rade unutar upravljačkog tijela kazališta, a koji ističu da ih

RV u ovom slučaju nije konzultiralo niti tražilo mjerodavne informacije. KV napominje da je otvoreno za svaku vrstu suradnje i komunikacije, osobito prema Radničkom vijeću, a radi boljitka splitskog nacionalnog kazališta” – stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Kazališnog vijać Branko Matulić.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime