Kada HEP-u, odnosno Elektrodalmaciji, ne podmirite dugovanja nekoliko mjeseci, na adresu će vam stići opomena, opomena pred ovrhu, djelatnici HEP-a koji će vam isključiti struju i na kraju ostanete bez električne energije i za dugovanje vam stigne rješenje o ovrsi. A što se događa kada taj isti HEP ne odradi svoje obveze? Ako je suditi prema iskustvu Kaštelana, ne dogodi se ništa, osim što gubite živce i živite u strahu od moguće nesreće.

Portalu grada Kaštela iz Kaštel Sućurca ovih dana se obratio čitatelj kako bi iznio problem koji ima već godinu dana, u nadi da će netko od nadležnih pročitati o problemu te ga napokon ukloniti.

– Imam zemljište južno od groblja u Kaštel Sućurcu, koje još uvijek ne obrađujem, ali tamo ponekad boravim i provedem vrijeme u prirodi. Dobro znamo da je Elektrodalmacija postavljala drvene stupove za električne kabele gdje im je odgovaralo, bez dozvola vlasnika. Tako je postavila stup i na tom mom zemljištu i nisam se bunio, razmišljao sam kako svi hoćemo struju pa možda trebamo i pretrpjeti i poneki stup. Međutim, taj stup je lani pao, kabeli su završili po zemljištu i ja sam obavijestio nadležne u Elektrodalmaciji o tome što se dogodilo, nadajući se kako će poslati djelatnike na teren, postaviti novi stup i učvrstiti kabele, no od toga nije bilo ništa. Prije određenog vremena ponovno sam ih kontaktirao pa onda ponovo i danas je prošlo više od mjesec dana od kada sam ih zadnji put zvao telefonski, objasnio problem i zamolio da to dođu srediti. I dalje je sve isto – kazuje čitatelj.

Naglašava da on sam ne smije raditi nikakve zahvate oko tog stupa jer kabeli koji su pali na tlo predstavljaju opasnost za sve koji tuda prolaze. Budući da se radi o električnom vodu kojim se opskrbljuju objekti uokolo mjesnog groblja, pitanje je i kakva im je kvaliteta isporuke struje i kada će doći do prekida.

– Duže od godinu dana se nadam da će to netko popraviti, ali ništa. Ovim putem apeliram na nadležne u Elektrodalmaciji da napokon urede stanje. Ne znam može li mi pomoći netko u Gradskoj upravi da ih oni poguraju, jer jednostavno ne znam što dalje – zaključio je čitatelj, a mi se nadamo da će njegov apel napokon čuti netko od nadležnih.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime