Kaštela: Od Starog do Lukšića i ovog ljeta obalom u jednom smjeru

Prema toj regulaciji ulica Kamberovo šetalište od križanja s Vukovarskom ulicom prema istoku , ulica Hradec Kralove te Obala Miljenka i Dobrile postaju jednosmjerne od pravca zapada prema istoku

Od danas, prvog dana mjeseca lipnja, prema odluci gradskih službi, na području istočnog dijela obale u Kaštel Starom te zapadnog dijela obale u Kaštel Lukšiću, na snazi je ljetna regulacija prometa, piše kastela.org.


Prema toj regulaciji ulica Kamberovo šetalište od križanja s Vukovarskom ulicom prema istoku , ulica Hradec Kralove te Obala Miljenka i Dobrile postaju jednosmjerne od pravca zapada prema istoku.

Zanimljivo je da je ovakva regulacija bila na snazi i prošle sezone, no iako su tijekom zimskog razdoblja ove ulice ponovno službeno bile dvosmjerne, primijećeno je da su se brojni vozači i dalje  pridržavali ljetne regulacije pa su mnogi već stekli praksu prometovanja navedenim ulicama u jednom smjeru.

No, od 1. lipnja i službeno se u te ulice vraća jednosmjerno prometovanje, čime se želi postići dodatna sigurnost, prvenstveno za pješake, koji to područje u sezoni koriste kao svojevrsnu šetnicu.

Za sada u Gradu nema najava drugih eventualnih prometnih regulacija za ljetni period, a hoće li se i ove godine zatvoriti centar Kaštel Lukšića, pored dvorca Vitturi, još nije odlučeno.
Kako nam je kazao upravitelj Vlastitog pogona, Ivan Čagalj, tijekom lipnja utvrdit će se rezultati prošlogodišnje prakse, potrebe građana, turista i društvenih događanja te će se, u dogovoru s Mjesnim odborom, do početka srpnja donijeti odluka hoće li brce u Lukšiću i ove godine biti zatvoreno za prometovanje vozilima, piše kastela.org.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0