•   
  •   

 

Županija splitsko – dalmatinska ove godine slavi 25 godina postojanja, a tim povodom su u Solinu i Kaštel Starom održane prezentacije programa i poticaja za građane. Rad Županije je na Brcu u Kaštel Starom osobno podržala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Dobrodošlicu u mjesto poželjeli su joj župan Blaženko Boban, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i predsjednik Gradskog vijeća Kaštela Ivan Udovičić. Građani su predsjednicu dočekali velikim aplauzom, a jedan postariji gospodin joj je uručio ružu. Grabar Kitarović ružu je prihvatila te popričala s njim, kao i s ostalim Kaštelanima koji su je došli pozdraviti.

Predsjednica ovom prilikom nije davala nikakve izjave za medije, tek je županu osobno čestitala na dosadašnjem radu i poželjela puno uspješnih projekata u budućnosti.

Župan Boban objasnio je zašto su odlučili izaći na ulice.

– Shvatio sam da mjere koje imamo teško dopiru do građana. Zato smo htjeli organizirati da budemo u neposrednom kontaktu s građanima – kazao nam je župan Boban. Te istaknuo:

– Došao sam s pročelnicima ovdje u Kaštel Stari, a prije toga smo biti u Solinu, kako bismo bili u kontaktu sa svim građanima, kako bi čuli sve njihove probleme, ali i planove . Mi imamo poticaje za male gospodarstvenika, za OPG-ove, za energetsku obnovu obiteljskih kuća, za đake, za studente.

Županija mora biti prokativna i biti u suradnji s građanima. Mi imamo transparentan prorčun, ovom prilikom sam upoznao i ljude koji žele iskoristiti napuštene školske zgrade u ruralnim područjima, i u njima otvoriti Obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Mi imamo sredstva, i iskoristit ćemo ih na pravi način, za boljitak naših građana i cijelog društva – kazao je župan Boban.

Među onima koji su došli u Kaštel Stari bio je i Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.

– Ovdje predstavljano mjere za građane. Što se tiče turizma, to su poticaji za privatne iznajmljivače, a mi smo jedina županija u RH koja daje poticaje za privatne iznajmljivače. To radimo temeljem našeg plana razvoja turizma, koji kaže da moramo razvijati i priobalna područja, te rasteretiti obalu, kako bi turiste prebacilii i u našu Dalmatinsku zagoru – kazao je Čogelja.  •   
  •   

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime