Biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj otvorena su jutros i u Bosni i Hercegovini. Kašnjenje predsjednika jednog biračkog odbora naljutilo je birače koji su čekali u redu.

“Nikad nisam kazala za koga sam glasala. Očekujem da će moji pobijediti, kao što su i uvijek”, kazala je jedna Mostarka za klix.ba.

Ispred biračkog mjesta broj 12. u Osnovnoj školi “Petra Bakule” formirao se red jer je zbog kašnjenja predsjednika biračkog odbora to mjesto otvoreno tek oko 7:20 umjesto u 7:00.

“Ljudi iz Livna i Tomislavgrada stigli, a on iz Mostara kasni”, kazao je jedan, dok gospođa koja je nervozna čekala reče da je ta situacija najbolji dokaz da nam je ova situacija najbolja ilustracija “da kako radimo da tako i imamo”.

“Živa sramota ovdje… Prespavao čovjek. Treba mu sto eura dati što je prespavao. Otišli ljudi, ne vjeruju vam. Postoje lažovi ovdje”, bio je jedan od komentara, javlja klix.ba.

Problem na biračkom mjestu broj 12. odgovorni su nastojali zataškati braneći novinarima i snimateljima da snimaju unutar biračkog mjesta. Kamerman Nove TV i reporter portala Klix.ba izbačeni su s biračkog mjesta broj 12.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime