Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Kakvo priznanje za poznati splitski restoran! Otkrili su i vijest koja će odjeknuti Hrvatskom: "Predstavljamo novo Zrno Soli"

"Jedra su nam puna nekih dobrih vjetrova - plovite s nama i dalje"
AUGUSTIN MARKOTA / Foto: Zrno Soli27. ožujka 2025. 10:10
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

U utorak navečer, u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, održan je prestižni izbor najboljih hrvatskih restorana prema kriterijima renomiranog francuskog gastro vodiča Gault&Millau. Na svečanosti su proglašeni najbolji restorani u zemlji, a njih trinaest ponijelo je najvišu ocjenu – četiri toke.

zrno soli  1
GALERIJA
Kliknite za pregled

Popis najboljih restorana

Među nagrađenim restoranima nalaze se prestižne gastronomske destinacije iz cijele Hrvatske:

Tekst se nastavlja nakon oglasa
  • Restoran 360 (Dubrovnik)
  • Monte (Rovinj)
  • Cap Aureo (Rovinj)
  • Pelegrini (Šibenik)
  • Boškinac (Novalja)
  • Alfred Keller (Mali Lošinj)
  • Nebo (Rijeka, hotel Hilton)
  • Nav (Zagreb)
  • ManO2 (Zagreb)
  • Noel (Zagreb)
  • Tač (Zagreb)
  • Zinfandel’s (Zagreb)
  • Zrno Soli (Split)

Dodjela priznanja bila je prilika za okupljanje vrhunskih chefova i ugostitelja, a posebnu pažnju privukla je gala večera koju su za uzvanike pripremili chefica hotela Esplanade Ana Grgić Tomić i prošlogodišnji dobitnik nagrade za chefa godine Marko Đurašević iz splitskog restorana Zrno Soli.

Zrno Soli: "Kreativno putovanje kroz gastronomiju"

Nagrađeni splitski restoran Zrno Soli posebnom se objavom zahvalio na priznanju, ističući da je protekla godina za njih bila kreativno putovanje i traganje za najboljim okusima. "Maštali smo, budni sanjali i hrabro kreirali neka od jela koja su postala naš zaštitni znak. Posebno nas veseli što se o njima priča", poručili su iz restorana.

Također su naglasili zahvalnost prema Gault&Millau vodiču, kolegama iz ugostiteljske branše, svom timu i vjernim gostima, koji ih motiviraju da stalno podižu ljestvicu kvalitete. "Svakako osjećamo, prije svega, zahvalnost prema mnogima... Hvala Gault&Millau. Hvala kolegama koji nas podržavaju. Hvala našem neponovljivom timu u kojemu smo svi - obitelj. Na poseban način hvala našim gostima - oni su konačni potpis zadovoljstva i radosti na sve što gradimo. Bez njih ne bi bilo nas."

Najavili su i skorašnje promjene u ponudi restorana: "Već za dva tjedna predstavljamo jedno novo Zrno Soli, okrećemo stranicu i donosimo ponudu ispunjenu ljubavlju – ne samo prema gastronomiji, već i prema našem gradu i državi."

Jedra su puna dobrih vjetrova

Restoran Zrno Soli istaknuo je kako s ponosom gleda u budućnost i obećava gostima nezaboravna iskustva. "Nastavljamo posebno snažno odašiljati našu emociju i buditi u vama strast, a onda će i doživljaji koje gosti nose od nas biti još snažniji i dugotrajniji. Jedra su nam puna nekih dobrih vjetrova - plovite s nama i dalje!"

Ova najava dodatno potvrđuje da se hrvatska gastro scena neprestano razvija i inovira, pružajući gostima vrhunsko iskustvo objedovanja.

Gault&Millau – prestižni vodič u svijetu gastronomije

Gault&Millau je jedan od najuglednijih svjetskih gastronomskih vodiča koji restorane ocjenjuje prema strogim kriterijima, ne samo na temelju okusa i kreativnosti jela, već i kroz cjelokupno iskustvo koje pružaju gostima. Četiri toke predstavljaju iznimno priznanje koje svrstava restorane u sam vrh gastronomske ponude.

S obzirom na sve veći ugled hrvatske kulinarske scene na međunarodnoj razini, ovo priznanje još je jedna potvrda da Hrvatska postaje nezaobilazna destinacija za ljubitelje vrhunske gastronomije.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
47
Haha
2
Nice
2
What?
3
Laž
8
Sad
0
Mad
7
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Mladi izbjegavaju obiteljska okupljanja za Božić. Iznenadit će vas zašto
50
min
Mladi izbjegavaju obiteljska okupljanja za Božić. Iznenadit će vas zašto
Najveća pogreška koju radimo na kraju godine stvara nepotrebnu tjeskobu
1
sat
Najveća pogreška koju radimo na kraju godine stvara nepotrebnu tjeskobu
U grožđicama u Hrvatskoj pronađen pesticid, uklanjaju se iz prodaje
1
sat
U grožđicama u Hrvatskoj pronađen pesticid, uklanjaju se iz prodaje
Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
2
sat
Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
2
sat
Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Divlje svinje haraju istočnim splitskim naseljem: "Napravile su veliku štetu u vrtu, susjedu su ušle u maslinike"
    Divlje svinje haraju istočnim splitskim naseljem: "Napravile su veliku štetu u vrtu, susjedu su ušle u maslinike"
    19. prosinca 2025. 02:06
  • Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    19. prosinca 2025. 17:12
  • Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    19. prosinca 2025. 13:14
  • Vremenska "koplja" nad nama se lome baš na Božić. Mogao bi to biti uvod u dolazak prave zime
    Vremenska "koplja" nad nama se lome baš na Božić. Mogao bi to biti uvod u dolazak prave zime
    19. prosinca 2025. 02:23
  • Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    19. prosinca 2025. 16:18
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.