Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Kako ispeći mekana rebarca koja se raspadaju pod vilicom?

Jednom kada naučite kako pravilno pripremiti rebarca, uvijek ćete ih pripremati
D.D. / Foto: Pixabay10. kolovoza 2025. 19:29
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Slasna, mekana rebarca koja se tope u ustima odlična su ideja za nedjeljni ručak, a iako je ovaj komad mesa toliko ukusan, kod kuće ga se ipak sprema puno rjeđe nego neko drugo meso. Razlog je jednostavan - priprema rebarca nekima može djelovati pomalo zastrašujuće i komplicirano.

Za razliku od drugog mesa koje se vrlo jednostavno može ispeći na tavici ili na roštilju, rebarca se obično pripremaju na niskoj temperaturi, polako, kako bi se razgradili kolagen i vezivna tkiva te istopila masnoća, što daje savršeno mekanu teksturu.

No, jednom kada naučite kako pravilno pripremiti rebarca, uvijek ćete ih pripremati - a cijeli proces uopće nije toliko kompliciran. To je dokazala i kulinarska ikona Ina Garten, a na svom je Instagram profilu objavila video u kojemu pokazuje kako ona to peče rebarca koja svaki put ispadnu savršeno.

Kako Ina Garten priprema rebarca?

U videu objavljenom na Instagramu početkom godine, Garten objašnjava: "Malo varam. Pečem ih u pećnici dok ne postanu mekana i ukusna, a zatim ih samo dovršim na roštilju".

Za početak, uzima dva para rebarca i začini ih solju i paprom, te ih stavlja na lim obložen aluminijskom folijom. Premaže ih domaćim BBQ umakom (iako bez problema možete koristiti i kupovni, radi uštede vremena), prekrije još jednim slojem folije i peče u pećnici na 175 stupnjeva oko sat i pol.

Oko 40 minuta prije nego što meso bude gotovo, Garten zagrijava roštilj. Kad rebarca postanu "mekana i ukusna", vadi ih iz pećnice, premaže dodatnim slojem BBQ umaka i kratko ih zapeče na roštilju - samo malo, da dobiju onaj karakterističan okus roštilja.

Možete ih i ispeći unaprijed, spremiti u hladnjak, a zatim dovršiti na roštilju neposredno prije posluživanja, što ovu metodu čini savršenom za ljetna druženja. Samo pripazite da je roštilj dovoljno vruć da na mekanom mesu ostavi lijep trag rešetke i doda laganu dimljenu aromu, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
0
Nice
5
What?
0
Laž
0
Sad
2
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Ovo je najgora hrana za vaše srce
14
min
Ovo je najgora hrana za vaše srce
Preminula jedna od žena koje su sinoć ranjene u pucnjavi. Počinitelj je još u bijegu
26
min
Preminula jedna od žena koje su sinoć ranjene u pucnjavi. Počinitelj je još u bijegu
Što će biti s Livajom u derbiju?
36
min
Što će biti s Livajom u derbiju?
Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
6
sat
Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
6
sat
Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    4. prosinca 2025. 12:06
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • SPLIT Izbodeni policajac teško je ozlijeđen, napadača uhvatila policija
    SPLIT Izbodeni policajac teško je ozlijeđen, napadača uhvatila policija
    4. prosinca 2025. 07:43
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • KRVAVI POHOD U HRVATSKOJ "Muškarac upucao ženu u kući i njezinu sestru na ulici"
    KRVAVI POHOD U HRVATSKOJ "Muškarac upucao ženu u kući i njezinu sestru na ulici"
    4. prosinca 2025. 22:26
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.