Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

KAKAV USPJEH POZNATOG SPLIĆANINA Mario Mandarić iz splitske Kinoteke najbolji je chef u Hrvatskoj prema izboru struke

[FOTO] Održana sedma konferencija Raise the Bar
D.D. / Foto: PRESS28. rujna 2022. 15:08
Mario Mandarić, dobitnik Chefs Choice
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

U utorak, 27. rujna, u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, održana je sedma konferencija Raise the Bar na kojoj je Coca-Cola HBC Adria s profesionalcima iz HoReCa sektora podijelila najnovije trendove iz svijeta ugostiteljstva i turizma.

Po prvi put na konferenciji su dodijeljene nagrade Chef’s Choice i Bartender’s Choice, o čijim su dobitnicima odlučili barmeni i chefovi iz cijele Hrvatske. Priznanje struke za najveći doprinos u 2022. godini dobili su glavni chef splitske Kinoteke Mario Mandarić te suvlasnik i glavni barmen Peaches & Cream Bara Dominik Bečvardi.

„Na konferenciji Raise the Bar potičemo izvrsnost  izgradnjom zajedništva i dijalogom te ju podižemo na višu razinu predavanjima istaknutih svjetskih stručnjaka i odavanjem priznanja onima koji nesebično dijele znanje i pomažu u razvoju novih generacija kuhara i barmena. Kao društveno odgovorna tvrtka, Coca-Cola HBC Adria predano stvara  prilike koje mladim talentima omogućuju da lakše izgrade karijeru u svijetu ugostiteljstva. Tri programa projekta Raise the Bar do sada je uspješno završilo  45 barmena, barista i konobara, a deset mladih kulinarskih i slastičarskih talenata nagradili smo stipendijama za školovanje na svjetskim učilištima. Ove smo godine razvili  program Raise the Bar Youth namijenjen dodatnoj edukaciji učenika ugostiteljskih i turističkih škola“, istaknula je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria.

Najpoznatiji svjetski stručnjaci iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva podijelili su svoja iskustva. Agostino Perrone direktor Connaught Bara i Giorgio Bargiani, glavni miksolog Connaught Bara, najboljeg bara na svijetu prema The World’s 50 Best Bars, otkrili su kako s educiranim osobljem dolaze do svjetskih nagrada i opstaju na vrhu.

Predsjednica izbora The World’s 50 Best Bars Asia i osnivačica portala The Dram Attic Priyanka Blah ukazala je što je ključno za izgradnju karijere u ugostiteljstvu, dok je glavni chef i suvlasnik londonskog restorana KOL & KOL Mezcaleria Santiago Lastra otkrio kako je, kombiniranjem britanskih sastojaka s meksičkom tradicijom, tehnikama i okusima, ostavio svoj potpis u svijetu kulinarstva.

Više od dvije trećine (68,8 %) ispitanih ugostitelja smatra da će glavni izazov ugostiteljstva u 2023. godini biti nedostatak radne snage, pokazala je anketa agencije Ipsos. Pri tome 72,7 % njih pozitivnim je ocijenilo poslovanje tijekom glavne turističke sezone, a 68,8 % očekuje dobre rezultate u post sezoni. Kada je u pitanju podizanje kvalitete hrvatskog ugostiteljstva, 61 % ispitanih ugostitelja istaknulo je da najvažnijim smatra podizanje razine i kvalitete znanja radnika.

Izvrsnosti u ugostiteljskom sektoru svakako će doprinijeti i polaznici pete generacije Akademije Raise the Bar kojima su na konferenciji dodijeljeni certifikati Coca-Cole HBC i European Bartender School za uspješno završen program koji obrađuje teme koje odgovaraju potrebama poslodavaca i prate najnovije svjetske trendove.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Širi se snimka iz Zadra: Taksist za 3 kilometra vožnje tražio 195 eura?
14
min
Širi se snimka iz Zadra: Taksist za 3 kilometra vožnje tražio 195 eura?
Plesni klub Sirena iz Splita trijumfirao na Dalmatian Dance Trophy 2025
28
min
Plesni klub Sirena iz Splita trijumfirao na Dalmatian Dance Trophy 2025
Naši plivači u Lublinu: Hribar među najboljih 16
34
min
Naši plivači u Lublinu: Hribar među najboljih 16
Velika promjena u Splitu: Evo što vas sad čeka na svakom pješačkom prijelazu
55
min
Velika promjena u Splitu: Evo što vas sad čeka na svakom pješačkom prijelazu
Uvjetna zatvorska kazna vozaču koji je vozio alkoholiziran i bez položenog vozačkog ispita
1
sat
Uvjetna zatvorska kazna vozaču koji je vozio alkoholiziran i bez položenog vozačkog ispita
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.