KAKAV PODVIG Majka troje djece i pripadnica HGSS-a kreće na 1.100 kilometara dug put duž Jadranske obale

Ova neustrašiva medicinska sestra pokušat će što dosad još nitko nije


Via Adriatica je prva hrvatska dugometražna turističko-planinarska ruta koja kroz više od 1.000 kilometara uređenih i označenih staza povezuje najatraktivnije planinske masive, vrhove i predjele duž Jadranske obale, od Istre do Prevlake.


Povezani sadržaj

Iako je od samih začetaka jako popularna među domaćim i stranim planinarima, cijelu su trasu u komadu prešle tek četiri osobe. Hrabra alpinistica i pripadnica HGSS-a Tatjana Šavorić u siječnju će krenuti njihovim koracima, a njezin podvig utoliko je jedinstven jer je prva koja će se na Via Adriatici okušati u zimskim uvjetima.

– Tatjana Šavorić , nekad aktivna alpinistica i instruktorica u alpinističkoj školi u zagrebačkom Željezničaru i pripadnica HGSS-a, svoje hobije stavila je na stranu kako bi se posvetila odgajanju svoje troje djece. Danas joj je sin policajac, a sa srednjom kćeri Klarom osvaja hrvatske planine a možete ih pratiti i na njihovoj stranici Na Vrh Brda
Ova neustrašiva medicinska sestra iz Zagreba, članica PD AktivNatura, 25.01.2020. pokušat će što dosad još nitko nije: prehodati Via Adriaticu u zimskim uvjetima, 1100 km od Prevlake do Kamenjaka.

Pratite njen podvig na ovoj stranici i na njenoj Na Vrh Brda, a kroz grupu Via Adriatica – hiker’s corner trudit ćemo se da joj budemo na raspolaganju duž cijele VA, od Konavala do Istre. Pokažimo opet kakvo srce imamo kao što smo pratili thru-Hikere Piu i Andreja, Zlatka Torpeda, Marija Careka i mnoge section-hikere koji su do sada hodali stazom. Molimo medije da prate ovakve priče, ovo su svijetle točke u surovoj stvarnosti.

Sretno Tatjana, čekamo tvoj prvi korak krajem siječnja! – poručili su na Facebook stranici Via Adriatica Trail.Tatjanu od kraja siječnja u ‘osvajanju’ ove zahtjevne rute možete pratiti na Via Adriatica Trail i Na vrh brda.

Sretno Tatjana!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime