Nekoliko sati je trajala tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća.

Nakon višesatne rasprave, gradonačenik Andro Krstulović Opara je u završnom govoru priložio dokumentaciju s popisom svih čestica na Marjanu koju je izradila Županija, kako je kazao, inače nadležna za upis režima u park-šumi.

– Unatoč tome što je Marijana Puljak više puta kazala da nisam ništa napravio, temeljem vašeg zaključka gradske službe čine sljedeće: napravio sam poziv za dostavu ponude za reviziju ovog dokumenta, potom sam napisao narudžbenicu za reviziju ovog dokumenta, uputio sam pismo ministru zaštite okoliša i energetike Tomislavu Čoriću u kojem tražim da mi napravi reviziju i dostavio mu za to svu potrebnu dokumentaciju. Odgovorili su da taj predmet mora odrađivati Županija, što sam poslao županu – kazao je Krstulović Opara.

Potom se osvrnuo na najavu dvije tužbe koje je podnijela stranka Pametno.

– Molit ću gospođu Puljak da ovdje priloži tekst kaznene prijave budući da je tako zaradila naslov u novinama. Kad već niste prema meni i mojoj obitelji, barem budite fer prema javnosti i recite na čemu se temelji kaznena prijava protiv gradonačelnika ovog grada i zašto danas svojoj djeci donosim vijest da je protiv njega podnesena kaznena prijava – kazao je gradonačelnik te naglasio da Mostov zaključak tematske sjednice u kojem se traži dostava dokumenata Državnoj geodetskoj upravi nije potrebno usvajati jer je to već učinjeno.Nakon takve izjave gradonačelnika, Ante Čikotić je kazao da je u tom slučaju cijela rasprava bila besmislena ako je učinio sve što je nabrojio.

Uskoro je usvojen zaključak gradonačelnika kojim se obvezuje da će se nastaviti aktivnosti oko upisa posebnog pravnog režima u park-šumi Marjan sukladno Zakonu o zaštiti prirode. Osnovat će se stručno povjerenstvo koje će pratiti izradu stručnih elaborata potrebnih za evidentiranje svih šuma, šumskog zemljišta i ostalih kultura unutar obuhvata zaštićenog područja park-šume. Osim toga, zadužuje se Služba za društvene djelatnosti za realizaciju tog zaključka.

Ovako je izgledao MOST-ov prijedlog zaključka koji nije prihvaćen.