Kad će sport biti dozvoljen za građane?

Prema mišljenju dugogodišnjeg trenera, sport se pod hitno treba vratiti u dvorane


Zbog sve bolje epidemiološke situacije, istarski Stožer razmišlja o blažim mjerama. O svemu će razgovarati s Nacionalnim stožerom, no čini se bi ublažavanje mjera prve mogle osjetiti dvorane i fitness centri. Amaterski sport potpuno je zabranjen već gotovo dva mjeseca. Kako gledaju na ovu vijest i što očekuju, provjerila je naša ekipa.


Trbušnjaci na svježem zraku, trčanje. Već gotovo dva mjeseca jedino se tako može vježbati. Iako je vrijeme lijepo, tereni su prazni, neki i zaključani. Samo tu i tamo pokoji entuzijast i razigrani dječak. Prema mišljenju dugogodišnjeg trenera, sport se pod hitno treba vratiti u dvorane. On je strogo organizirana i sigurna aktivnost, javlja HTV.

– Smeta nam uopće to što je amaterskim sportašima uopće zabranjeno bavljenje sportom, ne mogu se baviti sportom organizirano, dok s druge strane vidimo otvorene rekreacijske programe poput skijališta, klizališta, plivališta, koji su za građane otvoreni, što je nelogično, rekao je Nenad Seferagić, iz incijative “Vratite nam sport”.

A upravo bi svi sportaši uskoro trebali odahnuti. Istra najavljuje blaže mjere, ali sve ovisi o epidemiološkoj situaciji.

– Moramo biti vrlo oprezni, s obzirom da u susjedstvu vidimo šta se dešava Slovenija Italija i cijela Europa, prema tome ne bi željeli doć u situaciju da nakon dva, tri tjedna opet zaoštravamo mjere nego idemo oprezno, stupnjevito, ističe Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite IŽ.

Morena se snalazi, održava treninge online, ali to nije trajno rješenje. Zaključavanje, pa otvaranje uz mjere, pa novi lockdown – nanijeli su štetu.– Nama su prihodi od jeseni do nekog 4., 5. mj, onda već padamo pa krpamo s onime što smo zaradili na jesen i proljeće. Ova godina, ovu jesen je otišla, proljeće ne znamo da li ćemo uopće dočekat u dvoranama, rekla je Morena Poglajen Carić, viša trenerica fitnessa.

A osim financijske katastrofe, riječ je i o zdravlju.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime