Jutros nema nastave od Solina do Trogira i na nekim otocima: “Pratite novosti na stranicama škola”

U većini škola u SDŽ nastava odvija normalno

U većem dijelu županije nastava se jutros odvije redovno. Problema ima na području Solina, Kaštela i Trogira te na otocima.


Zbog prometnog kolapsa na Braču ne radi srednja škola u Bolu, a slično je u Visu. Jutros također nema nastave u OŠ u Grohotama. Na otoku je zbog snijega uspostavljena 24-satna dežurna služba u DVD-u Šolta. Iz DVD-a Šolte poručuju da svima kojima je potrebna pomoć mogu nazvati 021/654-193. Rano jutros nastavilo se čišćenje prometnica i puteva na Šolti.

Jutrošnje stanje komentirao je Tomislav Đonlić, pročelniku županijskog Ureda za društvene djelatnosti.

– Problemi postoje u Kaštelima, Solinu i Trogiru. Oni su odgodili nastavu u jutarnjoj smjeni. Popodne će donijeti odluku o nastavi u popodnevnoj smjeni. Ono što sada možemo potvrditi, u svim ostalim dijelovima županije nastava protječe uredno i nemamo nikakvih poteškoća.

Škole individualno, prema stanju na terenu, procjenjuju situaciju u svom kraju i donose odluku. Prikupljamo podatke, pa ćemo tijekom dana imati točne podatke koje sve škole ne rade.

Apeliramo na roditelje i djecu da prije početka poslijepodneva provjere informacije na mrežnim stranicama škole. Vremenske nepogode nisu jednako zahvatile sve dijelove županije – kazao je Đonlić za Radio Split.


Grad Solin je donio odluku o neodržavanju nastave tijekom cijelog današnjeg dana.

– Obavještavamo učenike, roditelje i učitelje da se, zbog još uvijek nazočne opasnosti od poledice, nastava, danas 27. veljače 2018., neće održati u poslijepodnevnoj smjeni u OŠ don Lovre Katića, OŠ kraljice Jelene i OŠ Vjekoslava Paraća.Nastava će se od srijede 28. veljače 2018.  održavati po redovitom rasporedu.

Ukoliko se vremenski uvjeti ponovno pogoršaju tada bi se nastava mogla odgoditi, pa preporučamo pratiti web stranice škola i Grada Solina. – poručili su na službenim stranicama Grada.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0