JU RERA S.D. pobjednik u kategoriji “doprinos poduzetništvu” na natječaju za najbolji EU projekt u Hrvatskoj

Radi se o projektu "Održivi rast i razvoj malih i srednjih tvrtki s naglaskom na kulturne i kreativne industrije"

Pod posebnim epidemiološkim mjerama danas su u Zagrebu proglašeni pobjednici velikog izbora za najbolji EU projekt koji je organiziran u suradnji sa Župan.hr, Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. U finale izbora plasirao se 21 projekt, a peteročlani žiri izabrao je četiri najbolja, po jedan u svakoj od propisanih kategorija.


Budi STEMpatičan, projekt Virovitičko-podravske županije, zatim projekt NewLight čiji je nositelj REGEA-e (Regionalna energetska zajednica sjeverozapadne Hrvatske), a koji se provodio u Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji, pa projekt Mala barka 2 Primorsko-goranske županije i projekt Održivi rast i razvoj malih i srednjih tvrtki s naglaskom na kulturne i kreativne industrije čiji je nositelj Razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije, četiri su pobjednika u četiri kategorije u izboru za najbolji EU projekt prema ocjeni peteročlanog stručnog žirija, dok je pobjedu po izboru javnosti zaslužio projekt PISMO čiji je nositelj Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA.

Nositelj projekta je Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije. Projekt je započeo 2. svibnja 2018. godine, a završio 2.11.2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je 702.106,27 kuna, od čega su bespovratna sredstva bila 567.318,71 kuna, a vlastita  100.122,25 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020.

Malo i srednje poduzetništvo je najdinamičniji sektor razvijenih gospodarstava te ujedno generator njihovog razvoja i zapošljavanja, a u EU čini čak 98,8% ukupnog broja poduzeća. Do zatvaranja malih i srednjih tvrtki često dolazi zbog nedostatka kapaciteta i potrebnih resursa u cilju zadovoljenja sve zahtjevnije potražnje za proizvodima visoke dodane vrijednosti. Zato je i RERA Splitsko-dalmatinske županije provela projekt edukacija za male i srednje tvrtke koje su za krajnji cilj imale stvaranje proizvoda veće dodane vrijednosti.

Nositelj projekta je Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije. Projekt je započeo 2. svibnja 2018. godine, a završio 2.11.2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je 702.106,27 kuna, od čega su bespovratna sredstva bila 567.318,71 kuna, a vlastita  100.122,25 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020., piše Zupan.hr.

Malo i srednje poduzetništvo je najdinamičniji sektor razvijenih gospodarstava te ujedno generator njihovog razvoja i zapošljavanja, a u EU čini čak 98,8% ukupnog broja poduzeća. Do zatvaranja malih i srednjih tvrtki često dolazi zbog nedostatka kapaciteta i potrebnih resursa u cilju zadovoljenja sve zahtjevnije potražnje za proizvodima visoke dodane vrijednosti. Zato je i RERA Splitsko-dalmatinske županije provela projekt edukacija za male i srednje tvrtke koje su za krajnji cilj imale stvaranje proizvoda veće dodane vrijednosti.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime