JOŠ TRI DANA DO NATJECANJA PAPANDOPULO: Mladi glazbeni umjetnici natječu se u četiri kategorije

Cijelo natjecanje može se pratiti uživo

U Hrvatskom glazbenom zavodu od 6. do 12. veljače održat će se deveto Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo!


– Prvo Natjecanje održano je 2012. godine i ove bismo godine proslavili jubilarno, deseto, da nismo bili prisiljeni zbog pandemije odgoditi ga te se prilagoditi novim uvjetima – kazuju organizatori te nadodaju:

– Stoga je dodan novi (online) natjecateljski krug koji se održao potkraj 2020. pod nazivom VIRTUALNI UZMAH. Na taj način se željelo održati kontakt kandidata s publikom do održavanja (odgođenog) Natjecanja te istovremeno promovirati skladbe suvremenih hrvatskih skladatelja u izvedbi kandidata. Publika je bila pozvana glasati za najbolje izvedbe te je Nagrada publike u prednatjecanju omogućila najboljima snimanje Virtualne glazbene iskaznice.

Natjecanje Papandopulo je godišnja manifestacija koja se održava u više natjecateljskih kategorija s osnovnim ciljem da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj tijekom školovanja i neposredno nakon završetka školovanja omogući da upoznaju složenu i konkurentnu klasično-glazbenu scenu te da se pripreme za međunarodna natjecanja. Natjecanje je nazvano po jednom od najvećih i najplodnijih skladatelja i dirigenata u hrvatskoj povijesti – Borisu Papandopulu čiju 115. obljetnicu rođenja i 30. godišnjicu smrti obilježavamo ove godine.

Mladi glazbeni umjetnici natječu se u četiri kategorije: violini, flauti, klarinetu i saksofonu. I ove godine ocjenjivati će ih stručni ocjenjivački sud u tri izlučna kruga. U drugi krug ulazi šestero najbolje plasiranih iz prvoga, a u finale ulazi troje kandidata. U svakoj se kategoriji dodjeljuju tri novčane nagrade te nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskoga skladatelja, AV snimanja Virtualne iskaznice, nastupe na koncertima, sudjelovanje na festivalima te kutije za instrumente Accord Case iz Pule – kazali su nam.


Raspored održavanja 9. Natjecanja Papandopulo:

Subota, 6. 2. 2021.10 h  Klarinet – prvi izlučni krug

18 h  Violina – prvi izlučni krug

Nedjelja, 7. 2. 2021.

10 h  Saksofon – prvi izlučni krug

Ponedjeljak, 8. 2. 2021.

10 h  Flauta – prvi izlučni krug

Utorak, 9. 2. 2021.

10 h  Violina – drugi izlučni krug

18 h  Klarinet – drugi izlučni krug

Srijeda, 10. 2. 2021.

10 h  Saksofon – drugi izlučni krug

18 h  Flauta – drugi izlučni krug

Četvrtak, 11. 2. 2021.

18 h  Klarinet – finale

20 h  Saksofon – finale

Proglašenje nagrađenih u kategorijama klarinet i saksofon.

Petak, 12. 2. 2021.

18 h  Flauta – finale

20 h  Violina – finale

Proglašenje nagrađenih u kategorijama flauta i violina.

Zbog epidemioloških mjera, Natjecanje uživo (Hrvatski glazbeni zavod, Gundulićeva 6), može pratiti ograničen broj osoba uz prethodnu najavu na info@natjecanje-papandopulo.org

Cijelo Natjecanje može se pratiti uživo (live stream) na stranici www.natjecanje-papandopulo.org

Natjecanje se održava u organizaciji Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza, uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu Grada Zagreba. Predsjednik Natjecanja je Goran Končar, a glavna tajnica Sanda Vojković.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime