Joan Carrillo: “Preokupacija mi je samo Lokomotiva, a izlike su odlike gubitnika”

Hajduk sutra u 19 sati igra protiv Lokomotive na Poljudu

Hajduk u sklopu 34. kola MAXtv Prve lige dočekuje Lokomotivu. Bijeli su u subotu igrali na Rujevici s Rijekom i izgubili su s 2:0.
Sutrašnju utakmicu Hajduk igra na Poljud s početkom u 19 sati, a dvoboj je najavio trener Joan Carrillo.


– Mogu vam otvoreno reći da mi je interesantnije komentirati utakmicu s Lokomotivom. Ima li smo prilike analizirati utakmicu i prokomentirati je s ekipom. Za mene je sada najvažnija utakmica s Lokomotivom. – rekao je Carrillo i dodao:- Mislim da za Rijeku nije bila lagana utakmica. Ako ćemo jasno razraditi samu utakmicu i na objektivan način oni su bili superiorni 20 minuta. Oni do 14. minute nisu uputili udarac na gol i onda taj ubačaj i gol te drugi gol ista situacija iz kornera, pa proces tehničkih grešaka, a oni su bili precizni i postigli 2 gola. U samom početku utakmice mi smo uspjeli uputiti udarce na gol i dobiti dva gola, do 26. minute, htio bi da to bude jasno, moji igrači su napadali i šutirali na gol. U prvom dijelu smo imali jako dobre šanse, bili smo spremni na rizik i znali smo ako postignemo gol da ćemo izvući dobar rezultat. Sama ta činjenica govori da je naš rival imao dovoljno prostora da nas napada. to smo namjerno napravili jer nismo htjeli ići na neodlučen rezultat već na pobjedu. Nakon analize moja opsesija je vidjeti jesmo li napravili korak unazad i kad sam pogledao statistiku, imali smo isti posjed lopte kao i Rijeka, isti broj udaraca i više ubačaja iz kornera, ali nismo imali preciznost. Jako sam sretan što moja ekipa posjeduje jednu veliku moć naprijed, a u utakmici s Rijekom nismo imali tu preciznost, ali stvorili smo veliki broj šansi. Ovo nije bio korak nazad, ali utakmica nije bila dobra za nas, a ponavljam nismo napravili korak nazad.

Lokomotiva…

– Uvijek ono što trener kaže to veoma važna utakmica, ne ja nego svi treneri, ali zaista sutra je jedna važna utakmica i pokušat ću objasniti zašto. Ja nisam prodavač nego nogometni trener. Kad sam analizirao Lokomotivu i nakon nekoliko susreta s njima zaključio sam da je to ekipa koja prima jako malo golova. Ekipa koja igra s 3 u sredini i dva beka, znači 5 igrača nazad. Jako se dobro pozicioniraju na terenu. Strateški su jako komplicirani i spremni, a imaju i dobar vezni red. Ne mogu računati na neke igrače i to se može možda primijetit, ali neće nam dopustiti da se šetamo po terenu. Mi kad smo igrali s Rijekom, to je jedan visok ritam i nakon te utakmice da smo napravili 5 sati puta jedan trening smo imali regeneracije i danas imamo jedan, a sutra izlazimo u teren nakon 48 sati. Ne želim ovo predstaviti kao izliku, samo želim jednostavno objasniti moj stav. Trebamo rekuperati same igrače i dati im svježinu. Ne možemo računati na trojicu igrača zbog kartona i ono što je važno, a to su tri boda u ovo utakmici. Jako je bitno biti koncentriran u obrani, a umor uzima koncentraciju. Međutim, ja ne brinem jer ima jako inteligentne igrače koji će znati što trebaju raditi u toj utakmici. Nema izlike. To je vrlo važna utakmica i vrlo će biti teško.

Hoćete li osvježiti momčad s igračima iz druge momčadi?

– Oni su igrali jučer. Nisu to samo igrači koji su igrači druge ekipe, to su igrači koji igraju s nama, ali to su igrači koji igraju da budu kompetitivni. Tu su Kalik, Bosančić, Prtajin, i drugi. Sami ti momci igraju sa stavom i znam kad mi zatrebaju da će pružiti ono što tražim od njih. Sigurno da će za sutrašnju utakmicu biti pozvani neki drugi igrači, sve ovisi o popodnevnom treningu.
Preokupacija mi je samo Lokomotiva, a izlike su odlike gubitnika. Zašto bi razmišljao o nečemo što ne mogu promijeniti i ići u kantun plakati o stvarima koje ne mogu promijeniti. Ono što je meni jasno da mi moramo biti uvjereni u naše sposobnosti. Ono što mi je važno je da moj igrač uđe u svlačionicu s podignutom glavom jer je učinio sve što je do njega.
Meni nije preokupacija nije zaigrati s mladim igračima.

Hoće li zaigrati Ismajili i Kožulj?

_ Oni su dobri momci i jako dobro rade. Ismajili je odradio dobro protiv Osijeka i Splita, a Kožulj dolazi nakon jedne teže ozljede. Sigurno je da mogu biti jedna od alternativa.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0