Početak drugog dana suđenja Filipu Zavadlavu (25), optuženom za trostruko teško ubojstvo, krenuo je pomalo neočekivano pred splitskim Županijskim sudom. Naime, od pozvanih šest svjedoka, nitko nije stigao u sudnicu do 9 sati ujutro kada se krenulo s raspravom.

Sutkinja Višnja Strinić je tu neočekivanu “prazninu” (na kraju je ipak došlo troje svjedoka) iskoristila za prijedloge stranaka pa je tako došlo do pomalo neočekivanog poteza odvjetnika Branka Šerića. Naime, branitelj Filipa Zavadlava se složio s tim da se većina od gotovo 30 svjedoka ne mora pozivati na glavnu raspravu već će se njihovi iskazi dani tijekom istrage pročitati na sudu i tako formalno postati dio predmeta. Složio se Šerić i da se čitaju iskazi većine vještaka, no inzistira na ispitivanju pred sudom ukupno sedam svjedoka te, apsolutno obavezno, tima liječnika koji su proveli kombinirano psihijatrijsko-psihološko vještačenje Filipa Zavadlava.

Zanimljivo, odvjetnik Željko Lubina, koji zastupa obitelj žrtve, predložio je saslušanje jednog svjedoka koji do sada nije bio poznat ni sudu ni tužiteljstvu: stanoviti Mario Bašić, koji je te subote 11. siječnja 2020. godine trebao voziti Juricu Torlaka (38) do Matejuške, a ne Marin Boban (25)!

Samo igrom slučaja, dodao je odvjetnik Lubina, nije Bašić vozio Torlaka te je tako i ne znajući izbjegao smrt!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime