Gradonačelniče, a di vi parkirate?, pitanje je koje je ‘crno na bijelo’ osvanulo danas na plakatima na nekoliko lokacija u gradu, a potpisano je jednostavnim potpisom #mojgrad, koji Šibenčanima znači malo ili ništa.

ŠibenikIN je stoga nazvao obrt Noa koji ima koncesiju nad površinama za plakatiranje, i kako je kazao vlasnik Zoran Mikulandra, naručitelj plakata je inicijativa Moj grad, iz koje su tražili postavljanje plakata s pitanjem ‘Gradonačelniče, a di vi parkirate’ na nekoliko mjesta u gradu.

Iza te inicijative, koja nema nikakvih službenih stranica na društvenim mrežama, stoji grupa nezadovoljnih građana koji će se polako predstavljati javnosti, a možda se i pripremaju za sljedeće izbore, rekao je Mikulandra ne želeći otkrivati identitet svojih klijenata.

– Naručitelji plakata kazali su da će ići malo pomalo, a kad bude vrijeme, izići će u javnost i do kraja se predstaviti Šibenčanima – pojasnio je Mikulandra.

Gradonačelnik Željko Burić na pitanje koje mu je danas anonimno postavljeno odgovorio je pojašnjenjem da je Grad Šibenik osigurao mjesta za četiri službena vozila koja se koriste u gradskoj upravi i to na parkingu iznad kolodvora.– Gospodi iz ‘mojgrad’ koja mi postavlja pitanje poručujem da i oni parkiraju na niz organiziranih parkirališta koja su točno regulirana načinima plaćanja. Naravno, sve to ima svoju cijenu, ali divljeg parkinga bit će sve manje i na tome ćemo inzistirati – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Iza inicijative potpisane kao #mojgrad, doznaje ŠibenikIN, ne stoji Facebook stranica Šibenik zaslužuje bolje koja se često bavi pitanjima komunalnog nereda u gradu, a posebno su osjetljivi na problem nedozvoljenog parkiranja pa često objavljuju fotografije automobila i motora u tom prekršaju.

Anonimnim plakatima, čini se, počela je predizborna utakmica za sljedeće lokalne izbore, pa ako anonimni ‘plakateri’ možda i nemaju namjeru na njima se kandidirati, svakako im je cilj prozivati aktualnog gradonačelnika Burića i sniziti mu rejting u javnosti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime