JEDNA OD NAJVEĆIH PLIMA ZADNJIH GODINA Znate li da je noćas Riva bila pod morem?

Rekordno visoka plima na širem splitskom području najviše se osjetila u Trogiru tako da je povijesni dio grada gotovo u cijelosti bio pod vodom


Vrlo duboka sredozemna ciklona posljednja dva dana donosi velike neprilike na području Jadrana, a osobito Dalmacije.


Uz snažne vjetrove i visoke valove, obalno područje pogodila je jedna od najviših plima posljednjih desetak godina. Prema podacima Instituta za oceanografiju i ribarstvo, mareograf je zabilježio visinu mora 162 cm, što je najviša razina mora posljednjih nekoliko godina.

Rekordno visoka plima na širem splitskom području najviše se osjetila u Trogiru tako da je povijesni dio grada gotovo u cijelosti bio pod vodom, što je donijelo probleme i stanovništvu, ali i gospodarstvu.

Što se tiče splitske Rive, vrhunac se dogodio oko 4 sata ujutro, kada je more zapravo poplavilo velik dio Rive, ali sretna je okolnost da u to vrijeme nije bilo visokih valova, inače bi more bez sumnje dopiralo do Dioklecijanove palače. Tijekom jutra razina mora počela je opadati.

U nastavku pogledajte fotogaleriju s ranojutarnjom plimom u Slatinama na Čiovu, Baškoj Vodi, Trogiru i Veloj Luci:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

  1. Bar posjetite trogir ako o njemu pisete ,,koji ste vi novinari,,di sre se ucili poslu ..stari dio trogira nece nikad poplimat, samo riva,,to su radili stari grci ..a ne iznjerija iz imotskog i hercegovine ..ni rimnjani im nisu bili do kolina,dioklecianovi podrumi poplimaju ,,,

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime