Posljednji put Ivanu sam vidio na krštenju. I dan-danas čuvam fotografije od toga dana kao najdraže uspomene na nju, kaže Ante Dragojević.

Kad mu je bilo godinu dana, a njoj tek nekoliko mjeseci, tužna životna sudbina odvojila je bivšeg natjecatelja Supertalenta Antu Dragojevića od sestre Ivane. Ante i njegova Ivana posljednji su se put vidjeli u domu za nezbrinutu djecu Maslina u Dubrovniku, a nakon što je ona posvojena, izgubili su svaki kontakt. U potragu za mlađom sestrom Dragojević je odlučio krenuti nakon gotovo dva desetljeća, i to na dan kada je Ivana postala punoljetna.

Dirljivom objavom na Facebooku sestri je čestitao rođendan i izrazio želju za njihovim ponovnim susretom. Antin status ganuo je mnoge koji su njegovu objavu dijelili putem društvenih mreža, a čini se da bi potraga uskoro mogla biti završena.

– Javio mi se jedan čovjek koji zna gdje mi je sestra. Sad čekam njegov odgovor da vidim kako će se stvari dalje razvijati – kazao je ushićeni Ante nedugo nakon što je njegova objava izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama. Svi su htjeli pomoći i pronaći mu sestru koju je posljednji put vidio prije 18 godina.

– Pamtim je još kao malu bebu, zadnje čega se sjećam je njezino krštenje. Još uvijek čuvam fotografije od tog dana, to mi je najdraža uspomena na sestru – kaže Ante koji je u domu bio do svoje šeste godine, nakon čega je udomljen. Iz Dubrovnika se tada preselio u Grižane u Vinodolskoj općini gdje i danas živi sa svojom novom obitelji. O ponovnom susretu sa sestrom svih je ovih godina maštao, a sada kada je konačno postala punoljetna više ga, kako kaže, ništa neće spriječiti u naumu da je nađe.

– Do njezine 18. godine nismo mogli stupiti u kontakt zbog zakonskih ograničenja, ali što ću? Bio sam strpljiv i sada je došlo vrijeme da ponovno budemo zajedno – govori 19-godišnjak koji je u pozitivan ishod uvjeren. – Pronaći ću je sigurno, neću nikada odustati od svojih planova. Kad nešto naumim, to onda tako mora i biti. Ne stajem dok je ne nađem – dodaje Ante.

Najveća želja mu je, kaže, da stupi u kontakt sa sestrom koja mu silno nedostaje. – Poručio bih joj da stižem da je upoznam. Htio bih da se možemo barem povremeno čuti i podijeliti neke informacije. Da možemo razgovarati kao brat i sestra o normalnim stvarima – kaže Dragojević koji je svojim emotivnim statusom na “noge podigao” tisuće Hrvata, piše Večernji.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime