Što radi 500 zaposlenih u Banovini kad u dvije godine mandata nisu u stanju pripremiti novu Odluku o komunalnom redu, pitaju se u stranci Pametno. Da samo dio njih ozbiljno radi na najvažnijim gradskim problemima, Odluka bi odavno bila na snazi. Nakon što su vladajuće jedva natjerali na tematsku sjednicu o komunalnom neredu prošlog ljeta, u srcu sezone, u Pametno kažu kako je ovaj nemar krajnje bezobrazan i neprihvatljiv.

– Mažu nam oči pričama o boljem Splitu, a u gradu očaj, od Karepovca do Marjana. Aktualna vlast razmišlja isključivo o tome kako uzeti novac građanima, kao s turističkim paušalom, a baš ništa ne nude zauzvrat – kaže Jakov Prkić, gradski vijećnik Pametno i nastavlja – Optužili su nas za zazivanje najezde skakavaca i termita, a u međuvremenu oni samo uhljebljuju i stvaraju najezdu neučinkovite administracije. Zaposlili su nove komunalne redare koji sad neće imati po čemu raditi jer će reći da nema nove Odluke o komunalnom redu. Već znamo njihova isprazna opravdanja za nerad dok će gradom teći fekalije, bujati štekati i reklame, turisti padati od dostavnih vozila, a grad trpjeti financijske gubitke.

Žnjan, Kopilica, kružni tokovi, sve je u ovom gradu privremeno, ističu u Pametno, jer ono što traži puno posla i treba biti trajno, to ne znaju napraviti. Gradonačelnik je Odluku o komunalnom redu najavio javnosti u siječnju ove godine, mjesecu koji upravo završava, a prijedloga Odluke nema na vidiku.

– Umjesto lijepih riječi napravite konačno Odluku o komunalnom redu. Prvi i za sada zadnji sastanak Povjerenstva u svibnju prošle godine ne pokazuje volju za donošenjem nove Odluke – zaključio je Prkić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime