Prvi ovogodišnji Jadranski derbi odigrava se u Rijeci, a Hajduk je u goste otišao optimističan, s dvije pobjede iza sebe. Trener Oreščanin rekao je da očekuje zanimljivu i otvorenu utakmicu.

U moru kombinatorike na sredini terena na samom je početku utakmice Rijeka uzela posjed lopte, ali Hajduk je prvi zaprijetio konkretnim prilikama. U 14. je minuti Bijelima poništen pogodak Hamze nakon Bradarićeva ubačaja jer je sudac Jović prethodno vidio Caktašev prekršaj na Župariću. U 18. je minuti Palaversa nakon nekoliko dobrih kratkih dodavanja zapucao s 25 metara, malo preko gola. Tri minute kasnije Caktaš je zapucao na Slugin gol, ali preko grede.

U 22. minuti Posavec je sjajnom intervencijom spasio Hajduk. Kvržić je odlično ubacio na peterac, a Puljiću je lopta pala na volej, no golman Bijelih očuvao je svoju mrežu netaknutom. Hajduku se ne može osporiti strpljenje i točna kratka dodavanja, nekoliko su minuta pleli mrežu oko riječkoga gola, ali osim neiskorištenih kornera drugoga rezultata nije bilo.

U 36. minuti Kvržić s desne strane pokušava nečime između udarca i ubačaja, a Lončara su centimetri dijelili od zahvaćanja te lopte. U 40. minuti Hamza se sjajno sjurio kroz riječki vezni red i progurao loptu Tahiraju, no Sluga je obranio udarac iskosa i izbacio u korner. Minutu kasnije lopta je opet došla do agilnoga Hamze, no udarac s 12 metara prošao je pored gola. Hajduk je do kraja napadao i progurivao loptu u domaći peterac, no bez prilika za gol.

Nastavak je počeo izrazito dinamično i napadački. U 52. minuti Lopez je blokirao opasana riječki ubačaj s desne strane koji je išao u peterac. Minutu kasnije Posavec je još jednom bravuroznom obranom spriječio Acostyjev odličan udarac u suprotni kut. U 55. minuti zbog ozljede je izišao Bradarić, a ušao Fomitshow. Pet minuta kasnije Gyurcso je zamijenio Tahiraja. Gyurcso je potom iz kornera pronašao Ismajlija u skoku, no udarac je otišao preko gola.

U 70. minuti lopta je nakon kornera došla do nečuvanog Acostyja, no udarac je više sličio na nesretan odbijanac. Uslijedila je i treća Hajdukova izmjena, Kalik umjesto Palaverse. Ritam igre očekivano je pao, kao i broj opasnih izleta pred oba gola.

U 77. minuti Posavec boksa opasan ubačaj s desne strane, Mamić zahvaća odbijanac i snažno puca, a Borja Lopez spašava nebranjeni dio svoga gola. Rijeka je nastavila s kakvim-takvim napadima, a gostujuća se obrana dobro držala, na čelu s Lopezom i Tudorom. U 85. minuti Puljić je nakon slobodna udarca pokušao glavom, no Posavec je opet bio spreman. U 89. minuti Tudor i Hamza požutjeli su zbog rasprave s Jovićem.

Hajdukova je obrana sabrano odradila velik dio utakmice, a za sve ostalo bio je zadužen sjajni Posavec. Kad se sve zbroji, podjela bodova očekivan je rezultat u derbiju koji je mogla presuditi samo jedna pogreška.

RIJEKA: Sluga, Lončar, Župarić, Escoval, Mamić, Kvržić, Halilović, Pavičić, Maxwell, Gorgon, Puljić.

HAJDUK: Posavec, Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Palaversa, Caktaš, Hamza, Tahiraj, Jairo.1 KOMENTAR

  1. Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime