Nakon reprezentativne stanke Hajduk u 12. kolu HT Prve lige gostuje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive. Uoči utakmice Hajduk se nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, 2 boda iza Dinama koji je prije dva dana slavio nad Goricom. Bijeli su u Zagreb otišli prilično desetkovani ozljedama, neki su i u prvi sastav ušli „načeti“, a trener Burić izabrao je sljedeću postavu: Posavec – Juranović, Svatok, Simić, Čolina – Jurić, Bradarić, Barry, Caktaš – Jradi, Jairo.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je zapucao Uzuni, no bez posla za Posavca. S druge su strane pokušavali Juranović i Čolina, ali bez većeg uspjeha. U 10. minuti lopta je pala u Grbićev peterac, no Bijeli se nisu dobro snašli i realizirali tu priliku.  U 15. minuti najveća prilika za Bijele, Jairo je dodao Hamzi koji je s 12 metara silovito zapucao, Grbić je bio nemoćan, ali lopta se od grede odbila izvan gola.

Dvije minute kasnije Bradarić je zbog neoprezna starta zaradio žuti karton zbog kojega će propustiti sljedeću utakmicu. Hajduk je u više navrata dugim loptama reagirao na visok presing domaćih pa je prvi dio poluvremena izgledao kao preskakanje igre, a ne igra. U 28. minuti Juranović je ubacio oštru loptu pred Lokomotivin gol, no nitko od suigrača nije ga popratio pred golom. Potom su opet kombinirali Jairo i Hamza, no bez podrške napada.

U 33. minuti Uzuni se našao u sjajnoj poziciji pred Hajdukovim golom i zapucao sa 7 metara, no Posavec je spasio Hajdukova vrata. Simić je potom čistio ubačaje pred Hajdukov gol, a naprijed se nije slalo ništa bolje od napucane lopte za Jaira kojemu su za vratom stalno bila dvojica domaćih braniča. U 38. minuti Çokajeva je bomba od udarca na vrijeme blokirana, a korner nije donio novu opasnost po Bijele. Četiri minute kasnije Marković ubacuje za Kastratija čiji je udarac glavom neprecizan. Domaći su nastavili napadati, doduše jalovo, a Hajduk bezglavo napucavati pa za poluvremenom nijedni ne trebaju žaliti, a kao najveća prilika ipak se piše Hamzina greda.

HAJDUK: Posavec – Juranović, Svatok, Simić, Čolina – Jurić, Bradarić, Barry, Caktaš – Jradi, Jairo

Klupa: Blažević, Matijaš, Jakoliš, Eduok, Beširović, Delić, Kalik, Vučur, Dolček, Tahiraj, Radić, TeklićLOKOMOTIVA: Grbić – Karačić, Kolinger, Marković, Mersinaj – Jakić, Sammir, Cokaj – Kastrati, Budimir, Uzuni

Klupa: Hendija, Drožđek, Majić, Tuci, Smoljo, Tolić, Halilović, GluhakovićKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime