“S obzirom na različite špekulacija, prezentiramo jedan dio činjeničnoig stanja da se vidi što se dogodilo, moram reći i ponoviti da policija od prvog saznanja radi opsežno krim istraživanje u kojem je proveden velik broj mjera i radnji i prema rezultatima dosad provedenih radnji, potvrđeno je da se radi o pokušaju 3 teška ubojstva policijskih službenika koji su bili na osiguranju Vlade i Sabora”, kazao je na početku tiskovne konferencije glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Kazao je da je više timova policije uključeno u prikupljanje obavijesti o samom činu.

“Želim iskazati sućut obitelji stradalog mladića jer zasad sve što je prikupljeno ukazuje na pitanje radikalizacije… i to može dovesti do najtežih posljedica”, nastavio je.

“Možemo potvrditi da itekako ima elemenata koji ukazuju na počinjenje djela uz teroristički modalitet. To jasno ukazuje na to i ovo što je sada prezentirano, mi nastavljamo dalje s opsežnim mjerama i radnjama kako bi rasvijetlili sve okolnosti i o tome svemu izvješćujemo”, kaže Milina.

Kako je kazao, policija je danas privela jednu osobu na području sisačko-moslavačke PU,  a koju se može dovesti u vezu s događajima na Trgu sv. Marka u Zagrebu. Ta osoba je u pritvoru i ispitat će je općinski državni odvjetnik u Sisku.

“Moram ukazati da je nakon događaja, dakle od 12. do 16 listopada policija u svom redovnom radu imala čak 83 slučaja dragovoljne predaje oružja. Svjesni smo tog problema, ukupno smo pronašli 12 automatskih pušaka, 4 poluatomatoske, 16 pištolje, 53 ručne bombe, kilogram eksploziva…”, kazao je.“Nama je prvenstveni cilj sigurnost RH, svih njenih građan, turista. Hrvatska je sigurna turistička zemlja. Hrvatska policija će učiniti sve kako bi razina sigurnosti ostala na najvišoj razini”, pojasnio je Milina.

Uskoro opširnije…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime