Izaslanstvo HBS-a sa Splitsko-dalmatinskim županom Bobanom o proslavi 100 godina hrvatskog boksa

"Splitsko-dalmatinska županija iznimno je važna za hrvatski boks i iz njenih klubova redovito dolaze vrhunski boksači"

Radni sastanak u Splitsko-dalmatinskoj županiji - (slijeva) pročelnik Davor Pavić, Mario Zorko (odnosi s javnošću HBS-a), predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, župan Blaženko Boban, Marko Marović (glavni tajnik HBS-a) i Jurica Runtić (savjetnik predsjednika HBS-a iz Splitsko-dalmatinske županije)

Tema sastanka bilo je obilježavanje velike obljetnice 100 godina hrvatskog boksa i osnivanja HBS-a u čijem će znaku biti cijela boksačka 2021. godina, a predsjednik Bošnjak uputio je tom prilikom poziv županu Bobanu da se uključi u Počasni odbor proslave velikog jubileja HBS-a, što je župan s radošću i prihvatio. Župan Boban pozvan je i na reprezentativni meč Hrvatska – Italija koji je 26. ožujka zakazan u Splitu.


– Splitsko-dalmatinska županija iznimno je važna za hrvatski boks i iz njenih klubova redovito dolaze vrhunski boksači koji su svojim rezultatima i uspjesima obilježili povijest našeg sporta, a posebno nas raduje kvalitetan rad s mladim sportašima – naglasio je predsjednik Bošnjak.

Splitsko-dalmatinska županija sada broji 15 klubova, te saveze Grada Splita i Županije, a uz brojne olimpijce i osvajače medalja s najvećih natjecanja kao što su Vedran Đipalo ili Marko Tomasović dovoljno je spomenuti da je otuda i najveći hrvatski boksač u povijesti Mate Parlov (rođen u Splitu, a porijeklom iz Ričica kod Imotskog gdje je proveo djetinjstvo).

Split i Dalmacija, uz to što su rasadnik kvalitetnih boksača, prava je kolijevka hrvatskog boksa, jer tu su se i prije 1921. godine odvijali organizirani mečevi na ratnim brodovima u splitskoj luci, a prije 100 godina djelovanje je počeo i prvi boksački klub u Dalmaciji – Boksački klub Hajduk.

Župan Blaženko Boban veliki je podupiratelj sporta i boksa, pa se prisjetio da je kao gradonačelnik Solina dao svu podršku osnivanju BK Salona koji okuplja veliki broj mladih i talentiranih sportaša, a među njima je i olimpijski kandidat Luka Plantić.

Po završetku radnog sastanka sa županom predsjednik Bošnjak posjetio je u Solinu Boksački klub Salonu i porazgovarao s predsjednikom i trenerom Tomislavom Bašićem i Lukom Plantićem o njihovom skorom najvećem izazovu u karijeri, kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, koje bi se prema novom rasporedu trebale održati u lipnju u Engleskoj.

Radni sastanak u Splitsko-dalmatinskoj županiji – (slijeva) pročelnik Davor Pavić, Mario Zorko (odnosi s javnošću HBS-a), predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, župan Blaženko Boban, Marko Marović (glavni tajnik HBS-a) i Jurica Runtić (savjetnik predsjednika HBS-a iz Splitsko-dalmatinske županije)

 

 Predstavnici HBS-a s predsjednikom i trenerom Tomislavom Bašićem i Lukom Plantićem u Solinu
Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime