IZ SPLITA ZA ZAGREB Bivši vođa BBB-a krijumčario 170 kila marihuane, sa sobom poveo i vođu Delija

Za krijumčarenje 170 kilograma marihuane 'zaradio' je sedam godina zatvora


U ponedjeljak je na karlovačkom sudu nepravomoćno osuđen bivši vođa navijačke skupine BBB Goran H. Čupko. On je osuđen zbog krijumčarenja gotovo 170 kilograma marihuane dok je optužbe oslobođen Dragan P. G., jedan od vođa Delija, navijača beogradske Crvene zvezde.


Zatečeni su još u travnju od strane policije kod naplatnih kućica u Karlovcu gdje su u kombiju prevozili 169,22 kilograma marihuane, pakirane u poliesterske vreće i pakete građevinskog stiropora.

Nika Pinter, Hajdukovićeva odvjetnica, najavila je žalbu. O elementima žalbe ne želi govoriti unaprijed ali je kazala kako je visinom kazne zaprepaštena.

– Suđenje je bilo korektno, ali presuda me zapanjila i ni po čemu je nisam očekivala. Ona jest unutar granica propisanih zakonom, ali važne okolnosti nisu uzete u obzir. Na istom ovom sudu je u drugom predmetu za skoro dvostruku količinu bila manja kazna – rekla je.

Smatra da su presudom narušena prava njenom branjeniku, među ostalim i jer se sudilo pod pritiskom medija koji su pisali “na navijački način”.

– Moj klijent je bio kurir, naravno da nije hvale vrijedno to što je radio, ali priznao je krivicu, ni na koji način nije otezao sudski postupak niti ga otežavao ili komplicirao. Nisam očekivala oslobađajuću presudu niti da ga se pohvali, ali ovako nešto nisam očekivala – rekla je Pinter.

Hajduković je priznao da je za 7.500 eura pristao prevesti marihuanu kombijem iz Splita u Zagreb dok prema njegovim riječima, Pavlović nije znao za to već ga je pozvao sa sobom radi društva.

Hajduković je sa suđenja vraćen u pritvor gdje se nalazio i proteklih osam mjeseci jer mu je nepravomoćna kazna veća od pet godina.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime