Iz Republike Srpske na Jadran stiže između 2500 i 3000 sezonskih radnika

Sezoncima se nudi besplatan smještaj i hrana te plaća od 1000 eura

Ovo ljeto u kafićima, hotelima i restoranima na Jadranu radit će između 2500 i 3000 sezonskih radnika iz Republike Srpske i najniža plaća će im biti 1000 eura, piše Večernji.hr.


Hrvatski ugostitelji su ove godine u potragu za sezonskim radnicima krenuli puno prije početka turističke sezone kako im se ne bi ponovila situacija od prošle godine kad su imali problema s brojem sezonskih radnika. Ove navode potvrđuju i brojni oglasi po društvenim mrežama te oglas jedne turističke tvrtke koja je već bila u Banja Luci i tražili su radnike te im nudili najmanju plaću od 1000 eura. Ovaj portal donosi i priču 50-godišnje Jelene M. iz Banja Luke koja je bila na sastanku s predstavnicima turističke kompanije iz Hrvatske i koji su joj se obećali javiti u roku deset dana.

Predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma u Banja luci, Željko Tatić kaže da mu se obratilo desetak poslodavaca iz Hrvatske, koji uz dobru dnevnicu, sezoncima nude besplatan smještaj i hranu. Tatić kaže kako poslodavci u Hrvatskoj sezonske radnike prijavljuju i plaćaju im zdravstveno osiguranje, a da bi se netko iz Republike Srpske zaposlio u Hrvatskoj tijekom turističke sezone dovoljno je imati kopiju putovnice, životopis i potvrdu o nekažnjavanju, piše Večernji.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0