Policija na kninski trg nije pustila nekoliko stotina pripadnika HOS-a i drugih ratnih postrojbi, među kojima je bilo i onih u majicama s natpisom “Za dom spremni”, a uzvikivali su i taj ustaški pozdrav, no pušteni su nakon završetka svečanosti u povodu 25. obljetnice Oluje.

U par navrata čuo se, rekla je, i pozdrav “Za dom spremni”, a nekolicina ih nosi majice neprimjerenog sadržaja. ”Obzirom na okolnosti, odnosno da je pozdrav uzviknut pored spomenika u komemorativne svrhe, ne postoje okolnosti koje bi zahtijevale daljnje postupanje policije”, stoji u odgovoru glasnogovornice policije za Dnevnik Nove TV.

Upitana zašto branitelji, među kojima je i bivši ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” Marko Skejo, nisu mogli ući na trg kako bi pratili program, Kosor je odgovorila kako je razlog tomu to što nisu imali akreditacije, a prostor gdje se održava program zbog epidemioloških mjera prima tek šestotinjak uzvanika.

“Postoji točan broj uzvanika koji mogu doći na Trg dr. Ante Starčevića. Prostor na trgu je ograničen zbog pandemije, a svi koji su na njemu moraju biti akreditirani”, naglasila je.

U Kninu, gdje od rano jutros traje program obilježavanja 25. obljetnice Oluje te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, mirno je i bez incidenata, rekla je Kosor. Po završetku svečanog programa, spomenuti HOS-ovci i pripadnici drugih braniteljskih udruga pušteni su na kninski trg, piše Dnevnik.hr.1 KOMENTAR

  1. E*em ti i drzavu u kojoj je ustasluk iznad zakona i koji diktira vlasti sto i kakonda radi. Gdije je specijalna policija pa da batinama rastjera tu bandu tako da im nikada vis e ne padne na pamet glasno pomisliti a kamo li pokazivati svoj ustasluk.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime