Poznati splitski znanstvenik Ivica Puljak na svom Facebook profilu osvrnuo se na sudjelovanje Dragana Čovića na proslavi Republike Srpske u Banjoj Luci. Puljak smatra kako se to nikako nije smjelo dogoditi te od rektora Damira Borasa zahtijeva oduzimanje počasnog doktorata Čoviću. Njegov status prenosimo u cijelosti i autentično:

OVO JE GOVOR ZDRAVOG RAZUMA, NE MRŽNJE

Pozivam rektora Damira Borasa i Senat Sveučilišta u Zagrebu da gospodinu Draganu Čoviću oduzmu počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu.

Dodjelom počasnog doktorata gospodinu Draganu Čoviću prošle godine Sveučilište u Zagrebu, koje je i moja Alma Mater, je dotaklo novo dno. To se nikako nije smjelo niti dogoditi. Ali kad se već dogodilo, sada je prilika da gospoda iz Senata, koji su donijeli tu odluku, istu ponište oduzimanjem doktorata.

Gospodin Dragan Čović je sudjelovanjem na proslavi Republike Srpske u Banjoj Luci osramotio sve koje predstavlja, a time i Sveučilište u Zagrebu. Stoga je oduzimanje počasnog doktorata neophodan čin, čime bi naše najveće sveučilište barem pokazalo tračak nade svojim studentima i djelatnicima, a i svim građanima.

Iako gospodin Čović sada tvrdi da je njegovo pojavljivanje na proslavi bio apel protiv mržnje, zdrav razum govori suprotno. On je svojim sudjelovanjem samo podržao Dodikovu nacionalističku politiku, koja uništava Bosnu i Hercegovinu. Mene doduše ovo ne čudi, jer je to tipična trgovačka politika radi svojih uskih osobnih interesa, ista ona koju svjedočimo i kod nas u Hrvatskoj, naročito zadnjih dana pretrčavanjima i promjenama strana, netransparentom nekupnjom aviona, propadanjem pravosuđa, zdravstva, obrazovanja i svega ostalog, a sve u režiji i izvedbi Plenkovića i HDZ-a.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime