Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

IT'S GIN O' CLOCK  Jure Vojković i Dalmacija Danas donose vam recepte za najbolji gin kod kuće

Idealno vrijeme za kuhani gin su upravo mjesec prosinac i siječanj stoga ga svakako isprobajte
MIRANDA BARIĆ / Foto: Igor Jakšić26. prosinca 2022. 00:48
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Tko još nije probao barem jedan koktel iz shakera dicmanjskog majstora od koktela Jure Vojkovića, jednog od najnagrađivanijih barmena i koktel-majstora Hrvatske,  potpredsjednika Hrvatske udruge barmena?

Vojković koji uvijek iznova naglašava rodno mjesto, grad Split, ali i Lijepu našu, na posljednjem natjecanju svjetskih barmena održanom u Varaderu na Kubi, osvojio je visoko četvrto mjesto u kategoriji Classic before dinner s koktelom pomno odabranog naziva 'Antique Special Split'. S istim tim koktelom Vojković se predstavio i na danima RCK-a samo pod imenom 'Splite moj, moja lipa radosti'.

Ako ostanemo na prvotnome nazivu, on u prijevodu zapravo znači 'Starinski poseban Split', a sastav tog starinskog i posebnog jest: gin, aperol, grand garnier ,campari, proseco i listići jestivog zlata. Nije nikakav problem pripremiti ga kući, kazuje nam Vojković; veći je problem gdje i kako nabaviti sastojke i listiće zlata.

„Ovaj gin možete probati u Antique baru gdje sam i zaposlen. Naziv koktela sam dao 'Antique special Split' s obzirom da sam se rodio u ovome gradu, školovao se ovdje i da ovdje radim, pojednostavljeno - volim Split i zato sam na najbolji način nastojao prezentirati ne samo Split nego voljenu domovinu Hrvatsku na Svjetskome prvenstvu barmena u Varaderu gdje sam osvojio 4. mjesto“, pohvalio nam se Vojković.

Cijenjeni koktel majstor, dobitnik vrijednih nagrada i priznanja, priznat ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu, zapravo je jedan vrlo jednostavan čovjek koji nam je i otkrio kako da ne pogriješimo s pripravkom 'kućnog' gina.

„Obzirom da radim u Hrvatskoj Gin masterclass gdje obrađujemo nekih 80-ak vrsta ginova i desetak vrsta tonica koje imamo na tržištu, što se tiče samog klasičnog gin tonica formula je jednostavna: što kvalitetniji gin, što kvalitetniji tonic. S nekvalitetnim tonicom ne možemo napraviti vrhunsku kombinaciju“, ističe Vojković.

Kuhani gin idealan za blagdanske dane pred nama

Obzirom da smo se već debelo uljuljali u blagdansko vrijeme, Božić smo tek proslavili,a sada redom idu sveti Stipan, Ivan,…i ostali sveci i svetice božje, pa Stara, Nova; idealno je vrijeme za druženja u toplini doma kao i prilika za nazdraviti s kuhanim ginom.

„Što se tiče domaćih pripravaka, dolazi božićno vrijeme, vrijeme druženja i tu imamo jako interesantnu priča oko kuhanog gina. Ja kao profesionalac imam caffe aparat, imam mogućnost u baru da sve to na profesionalan način pripremim međutim nikakav nije problem napraviti kuhani gin u kućnoj radinosti. Potrebni su vam vruća voda, gin, dodati malo klinčića, malo sirupa od bazge ili cijeđeni limunov sok, promiješati. Samu količinu gina sami korigirate i dobili ste kuhani gin. Idealno vrijeme za kuhani gin su upravo mjesec prosinac i siječanj stoga ga svakako isprobajte, bilo kući bilo da svratite u bar gdje radim“, poručio je svjetski, a naš, koktel majstor Jure Vojković.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
10
Haha
0
Nice
2
What?
1
Laž
0
Sad
3
Mad
2
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Uzduž cijele ceste od Lovrinca do Šina osvanula lijepa novosti. Posjetili smo tri istočna splitska kvarta, evo kako su okićeni u Adventu
10
min
Uzduž cijele ceste od Lovrinca do Šina osvanula lijepa novosti. Posjetili smo tri istočna splitska kvarta, evo kako su okićeni u Adventu
Primijetili ste bijele mrlje na čokoladi? Evo što to zapravo znači
3
sat
Primijetili ste bijele mrlje na čokoladi? Evo što to zapravo znači
Ribola Kaštela protiv Dinama u borbi za polufinale Kupa „Vinko Dobrić“
3
sat
Ribola Kaštela protiv Dinama u borbi za polufinale Kupa „Vinko Dobrić“
Evo tko ima najveće, a tko najmanje šanse postati svjetski prvak
3
sat
Evo tko ima najveće, a tko najmanje šanse postati svjetski prvak
Uhićeni HDZ-ovac Andrija Mikulić još će šest mjeseci primati punu plaću, a zatim još šest mjeseci pola plaće
3
sat
Uhićeni HDZ-ovac Andrija Mikulić još će šest mjeseci primati punu plaću, a zatim još šest mjeseci pola plaće
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    5. prosinca 2025. 14:19
  • Ovo je presudno za buduću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    Ovo je presudno za buduću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    5. prosinca 2025. 01:49
  • Velika promjena u Splitu: Evo što vas sad čeka na svakom pješačkom prijelazu
    Velika promjena u Splitu: Evo što vas sad čeka na svakom pješačkom prijelazu
    5. prosinca 2025. 11:55
  • Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
    Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
    5. prosinca 2025. 02:13
  • Marijana Puljak Krstuloviću Opari: "Veliki kulturnjak, koji je kulturu prodao Kerumu (doslovno)..."
    Marijana Puljak Krstuloviću Opari: "Veliki kulturnjak, koji je kulturu prodao Kerumu (doslovno)..."
    5. prosinca 2025. 14:28
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.