eć jedanaesti dan zaredom nema novooboljelih u Istri, a iz županijskog Stožera civilne zaštite još su jednom upozorili da su ključne protupidemijske mjere – zabrana okupljanja, socijalna distance i pojačana higijena – i dalje na snazi.

“Unutar 24 sata ispitano je 25 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus, a trenutno je na ispitivanju devet uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus” – naveo je u utorak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Još jednom je ponovio kako neograničeno kretanje Istrom ne znači da su suspendirane mjere zabrane okupljanja, socijalne distance i pojačane higijene.

“Moramo i dalje biti savjesni i odgovorni. Epidemiolozi će dati procjenu koje bi se mjere dalje mogle popuštati, od otvaranja drugih dućana i aktiviranja uslužnih djelatnosti pa do ugostiteljstva u toj zadnjoj fazi. Ne želim ništa prejudicirati, ali moramo biti oprezni” – poručio je Kozlevac.

Ukupno su u Istri izliječene 82 osobe koje su bile pozitivne na covid-19 te je trenutno samo još jedan pacijent hospitaliziran u pulskoj bolnici.

Šibenik: Drugi dan zaredom u županiji nema novooboljelih

Na području Šibensko-kninske županije drugi dan zaredom nema novooboljelih od zarazne bolesti covid-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 38 osoba, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Od početka epidemije do danas na Odjelu infektologije šibenske bolnice bilo je na liječenju 28 pacijenata. Trenutno je na Odjelu infektologije hospitalizirano troje pacijenata od kojih je jedan i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice su i dalje na respiratoru u Kliničkome bolničkom centru u Splitu.

U šibenskoj bolnici od početka epidemija zabilježen je jedan smrtni slučaj od covida-19, a riječ je o 91-godišnjem pacijentu s Murtera koji je bo kronični bolesnik.

Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1298 uzoraka. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od kojih je 57 kontakt s oboljelim od covida-19.

U protekla 24 sata je Policijska uprava šibensko-kninskoj zaprimila jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije, a što je provjerom na terenu i potvrđeno.

Na području Zadarske županije nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječeno je 39.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime