Thompson je još jednom pobudio političke strasti u Splitu. Najava njegovog nastupa na splitskoj Rivi 5. kolovoza izazvala je različite reakcije, mahom splitskih političara. Posljednja dva dana traju “dopisivanja” splitskog HDZ-a i SDP-a na ovu temu, a posljednja u nizu reakcija je čelnog čovjeka splitskog HDZ-a Bačvice i predsjednika splitskog saveza sportova, Nenada Periša.

Prenosimo je u cijelosti:

“Ekonomski i svjetonazorski, retrogradni stavovi pojedinih SDP-ovaca ovih dana opetovano zagađuju medijski prostor. Svjedočimo tako istupu bivšeg ministra Branka Grčića, koji se uz svesrdnu podršku splitskog ogranka SDP-a populistički usprotivio povećanju paušala da bi sada predstavio ingeniozan stranački plan ‘za spas’ hrvatskog turizma: zabranu povećanja cijena i ograničavanje broja privatnih smještaja.

U maniri samoupravnog socijalizma, ekonomski magovi venecuelanske škole k tome bi u slobodnom tržištu hotelima diktirali povećanje plaća i sve to ne bi li ostvarili kakav politički bod u široj javnosti.

Ponekad je šutnja zlato, a to se posebno odnosi na ekipu kojoj je riječ ‘zabrana’ neodvojiv dio političkog diskursa i javnog djelovanja.Istoj onoj ekipi čiji je predsjednički kandidat vijest o tragičnoj pogiblji hrvatskog vojnika iskoristio za vlastitu predizbornu samopromociju, poput kolege im iz Zadra koji je izmislio priču o sladoledu od 1200 kn.

Splitski ogranak iste ekipe proslavu Dana pobjede problematizira izborom izvođača i potencijalnu glazbenu proslavu naziva dernekom.

Ista ta ekipa trebala bi znati da je grad Split dio slobodne i neovisne Hrvatske te da njegovi građani uživaju sva prava i slobode koja nekada i nisu imali. Upravo zato, svaki stanovnik Splita u bilo kojem trenutku može slobodno izabrati na kojem mjestu, koncertu ili proslavi želi ili ne želi biti.

Gotovo 30 godina nakon pada Berlinskog zida i krvave agresije na Republiku Hrvatsku, ekipi iz SDP-a netko bi trebao javiti da je komunizam propao. Ajmo gledati budućnost zbog onih koji dolaze. Ostavimo se vise fraza kojima nikome ne trebaju” – poručio je Periš.


2 KOMENTARI

  1. Proslo.je vrime kraja 90tih ..pljacke spijuniranja ..i operetne …diktature hdz-a….unistavanja ..hsp ..miniranja dalmatinske akcije opce neslobode i privida demokracije

Comments are closed.