INTERVJU Matea Jelić: “Moj cilj ne prestaje s Tokyom i želja mi je otići na još dvoje olimpijske igre”

Predstavljat će splitski taekwondo klub Marjan na Igrama iduće godine

Matea Jelić, trenutno vodeća na olimpijskim i svjetskim rang listama, izborila je vizu za Tokyo i zajedno s Tonijem Kanaetom predstavljat će splitski taekwondo klub Marjan na Igrama iduće godine. U Split je stigla iz Knina nakon naslova juniorske prvakinje svijeta.


– Stigla sam u Marjan jer sam željela novi iskorak u karijeri, mogućnost da trajem još dugo i da napredujem iz dana u dan. Dolaskom tu dobila sam puno sparing partnera, dobila sam dosta raznovrsnih trenera i kompletan tim i klub koji stoji iza mene. U principu dobila sam širinu na svakom polju kako bih se dodatno izgradila – rekla je Matea Jelić.

Dolaskom u Marjan Matea je osvojila europsku seniorsku broncu u Montreuxu, nekoliko velikih grand prix medalja, ali je i tri puta zaustavljena u posljednjim sekundama u četvrtfinalima svjetskih i europskih smotri.  Činjenica da je vodeća sportašica svjetske i olimpijske rang liste u kategoriji do 67 kilograma nije garancija medalje.

– To što sam prva na olimpijskoj rang listi ne znači ništa ako nisi najbolji i maksimalno koncentriran u ključnom trenutku. Konkurencija je u mojoj kategoriji izuzetno jaka, desetak cura je potpuno ravnopravno i izjednačeno što je i dobro jer jedna drugu stalno pomičemo i tjeramo na još više truda i rada. Iz natjecanja u natjecanje je svaka još bolja i za medalju treba biti na vrhuncu. Ostala sam bez dvije svjetske medalje na sličan način, ali to me samo dodatno motivira da još više radim i budem još bolja.

Plasmanom na olimpijske igre Matea je ostvarila prvi dio sna, ali njene želje i ambicije su puno veće.– Sanjala sam plasman na olimpijske igre, ali to je tek početak sna jer želim osvojiti medalju na Igrama i želim trajati dugo u ovom sportu i ostaviti traga. Moj cilj ne prestaje s Tokyom i želja mi je otići na još dvoje olimpijske igre nakon Tokya.

Pandemija koronavirusa je zaustavila cijeli svijet pa tako i taekwondo sport.

– Pričam dosta s drugim sportašima i znam da je i njima teško. Navikli smo se stalno biti po natjecanjima i turnirima i ovo nam nije prirodna situacija u kojoj mjesecima samo treniramo, a nemamo se prilike okušati u borbi. Nadam se da će se situacija uskoro normalizirati i da ćemo se svi zajedno vratiti onome što najbolje znamo. Srećom u klubu imamo odličnu atmosferu i odličan timski duh pa je sve nekako lakše izdržati – rekla je Matea.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime