INICIJATIVA GRAĐANSKE PLATFORME IZ TROGIRA: “Neka se čiovski most nazove po Vinku Coci”

Trogirski slavuj nažalost nas je prerano napustio 2013. godine


Građanska platforma “Zajedno za Trogir” na svojoj je Facebook stranici objavila post u kojem zahtijevaju da se novoobnovljeni most u Trogiru nazove u čast legendarnoga pjevača Vinka Coce.


– Poznato je da nakon sezone kreće obnova starog čiovskog mosta za koji je država osigurala oko 20 milijuna kuna. Odlično je za cijelo ovo područje što uz Županijske ceste koje u ovoj godini planiraju rekonstruirati zapadni ulaz u grad, sada i Hrvatske ceste ulažu znatna sredstva u Trogir. Da se prisjetimo, prva verzija čiovskog mosta izgrađena je po nacrtima arhitekta Josipa SladeŠilovića davne 1866. na mjestu dotadašnjeg drvenog, a od 1959. do 1961. temeljito je obnovljen. Kada govorimo o nazivu, javnost je šokirala informacija da je most do prije dvije godine nosio naziv po Jugoslavenskoj narodnoj armiji – napisali su te su nastavili:

“Držimo da bi usvajanjem ovog prijedloga na zasluženi način odali počast najpoznatijem Čiovljaninu”

– Predlažemo da nakon što se dovrše radovi, rekonstruiranom mostu dodijelimo naziv Most Vinka Coce. Trogirski slavuj nažalost nas je prerano napustio 2013. godine, a dojma smo da mu se Grad Trogir nije dovoljno odužio za neosporno velik doprinos rodnom gradu. Do 2017. održavao se festival Slavuji Kamerlenga – Vinko Coce, ali je ukinut bez posebnog obrazloženja. Držimo da bi usvajanjem ovog prijedloga na zasluženi način odali počast najpoznatijem Čiovljaninu – dragom Vinku – zaključili su iz Građanske platforme “Zajedno za Trogir”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime