Tijelo koje je pronađeno u avionu dva tjedna nakon njegovog pada, identificirano je kao tijelo Emiliana Sale, 28-godišnjeg nogometaša koji je nekoliko dana prije nestanka potpisao za Cardiff City u najvećem transferu u povijesti velškog kluba.

“Tijelo koje je stiglo danas u luku je i službeno identificirano kao tijelo nogometaša Emiliana Sale”, objavila je policija u četvrtak navečer.

“Obitelji Emiliana Sale i pilota Davida Ibbotsona, koji je također nestao u nesreći, obaviještene su i imaju potporu naših institucija u ovim teškim trenucima dok smo svi s njima i u mislima.”

Avion s jednim tijelom pronađen je u ponedjeljak. Izvlačenje tijela trebalo se provesti ranije u utorak ujutro, ali je zbog vremenskih nepogoda operacija službeno započela u poslijepodnevnim satima, prenosi Index.

Avion koji je Salu prevozio iz Nantesa u Cardiff, nestao je s radara 21. siječnja oko 20 sati.

Odmah se posumnjalo da se po velikom nevremenu srušio u olujno more, a nakon što je tri dana kasnije obustavljena službena potraga, pokrenuta je privatna za koju je preko interneta prikupljeno više od 300 tisuća eura.

Nantes prijeti Cardiffu tužbom

Od Sale su se proteklih dana opraštali mnogi nogometaši, kao i klubovi iz raznih liga. Problem u odnosima između Nantesa, za kojeg je Sala igrao do siječnja, i Cardiffa je odšteta jer francuski klub unatoč tragediji zahtijeva da mu se isplati odšteta od 17 milijuna eura i Velšanima prijeti tužbom.

Salin prijatelj: Netko mora odgovarati što je Emiliano ušao u taj avion

Maximiliano Duarte, jedan od najboljih prijatelja argentinskog nogometaša, poručio je da netko mora odgovarati što je Sala otišao na kobni let.

Duarte je uvjeren da Sala te kobne večeri nije htio letjeti. To dokazuje porukama koje je razmijenio s nestalim nogometašem.

“Komunicirali smo preko poruka, napisao mi je ‘umoran sam, nisam imao minute odmora cijeli dan’. Pisao mi je da želi ostati u Nantesu i naspavati se. Doslovce je napisao: ‘Ne želim putovati danas, želim ostati i prespavati'”, rekao je Duarte.

“Ako Emiliano nije htio putovati, onda je netko odlučio drukčije i taj netko je odgovoran. Netko sigurno stoji iza toga, a ja kao dokaz imam poruke u kojima piše da mu se ne ide. Od te noći ne mogu mirno spavati. Ne želim ništa govoriti i želim samo da se sazna tko ga je natjerao da se vrati u Cardiff tu noć.”

Salin prijatelj je sve poruke proslijedio istražiteljima. Istražuje se i zašto je u posljednjem trenutku došlo do zamjene pilota i zašto je Sala letio s Davidom Ibbotsonom koji uopće nije imao dozvolu za komercijalne letove.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime