Iako većina ljudi uskrsni obrok percipira kao miks šunke, jaja, mladog luka i pečene janjetine, pripremanje ukusnog ručka bez namirnica životinjskog podrijetla ne mora biti prevelik zalogaj. Danas ćemo vam preporučiti nekoliko recepata koje nudi veganski brend „Zalogajčić“ s kojima će vaš uskrsni stol biti kreativan, ukusan i zdrav.

Predjelo

Za predjelo možete poslužiti pečeni krumpir punjen povrćem i tofuom te veganskim sirom. Ako ste fan pita, pokušajte izraditi heljdine pite punjene blitvom i svježim tofuom. Ljubitelji salate imat će još manje posla sa zdjelom punom zdravlja: poslužite salatu s dimljenim seitanom i maslinama, začinjenu bučinim uljem i sezamovim sjemenkama.

Glavno jelo

Glavno jelo koje možete isprobati već sutra varivo je od tofua i graška a la bakalar. Za one koji vole okus oslića predlažemo tofu obložen nori algom u slanutkovoj tempuri s povrćem. Još bogatiji menu ukuljučuje odreske od slanutka u barbecue umaku, s kuhanim krumpirom i špinatom iz woka.

Za ljubitelje rolada predlažemo roladu od blitve punjenu vrganjima i dimljenim tofuom u umaku od pečene bundeve. Oni koji preferiraju rižu mogu isprobati rižoto od gljiva i zobenog vrhnja s kaduljom.

Desert

Sladak završetak obroka koji vrijedi isprobati – pirove palačinke punjene džemom od šumskog voća, prelivene tamnom čokoladom. Još jedna lijepa domaća alternativa čokoladnim kolačima veganski je kolač od rogača s preljevom od datulja.

Nadamo se da ste među ovim prijedlozima pronašli nešto što biste isprobali, bez obzira na to jeste li vegan ili samo želite kušati nešto novo i kreativno. Za još slikovnih i tekstualnih inspiracija za zdrave recepte preporučujemo da bacite oko na Zalogajčić.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime