ICT županija od ove godine uvodi novi edukacijski program za poduzetnike početnike za koji prijave počinju 2. rujna i traju do 15. rujna.

Fond nagrada od 30.000 kuna podijelit će najbolji timovi ili pojedinci koji su u procesu razvoja novih IT rješenja i pokretanja vlastitog IT startupa. Više informacija i prijava OVDJE.

Splitsko-dalmatinska županija od ove jeseni proširuje paletu aktivnosti koje organizira putem projekta ICT Županija, pa će tako svi zainteresirani za startupe i IT poduzetništvo tijekom novog edukacijskog programa „Startup akademija – StartIT@PICS“ imati priliku steći nova znanja i vještine od iskusnih poduzetnika i mentora. Od osnovnih pojmova, do naprednih poslovnih strategija, odabrani pojedinci i timovi će biti educirani tijekom tjedan dana intenzivnih edukacija, nakon čega slijedi mjesec dana aktivnog samostalnog rada uz praćenje i mentorstvo.

Svi pojedinci ili timovi koji imaju vlastite poslovne ideje ili su započeli sa razvojem inovativnih IT proizvoda, imat će priliku sudjelovati u programu i napraviti korak dalje u razvoju priče o vlastitom poduzetničkom uspjehu. Najbolji među polaznicima programa dobit će i dio financijskih sredstava iz fonda od 30.000 kuna, i to na način da će prvoplasirani dobiti 15.000 kuna, drugoplasirani 10.000 kuna, a trećeplasirani 5.000 kuna.

Ne zaboravimo da su u tijeku i pripreme za renovaciju ICT centra Splitsko-dalmatinske županije, gdje će uz veliki coworking prostor, startup tvrtkama biti omogućeni i uredski prostori pa će i na taj način ICT županija pružiti pomoć i podršku tvrtkama koji započinju inovativne IT projekte.