I NJIMA JE USKRS Kreće humanitarna akcija prikupljanja potrepština za beskućnike i socijalno ugrožene obitelji

Mogu se donirati higijenske potrepštine i prehrambene namirnice koje nisu lako kvarljive

Već nekoliko godina, udruga Sv. Jeronim, u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama s područja grada i uz potporu Grada Kaštela, organizira humanitarnu akciju pod nazivom „I njima je Uskrs“, namijenjenu korisnicima prihvatilišta za beskućnike u Kaštel Gomilici, piše Kastela.org.


Akcija će se provoditi tijekom slijedećeg tjedna, od ponedjeljka do četvrtka, 19. do 22. ožujka, na način da roditelji i djeca u navedenim danima donesu u vrtić ili školu po jedan proizvod, a to mogu biti higijenske potrepštine i prehrambene namirnice koje nisu lako kvarljive, od toaletnog papira, paste za zube, deterdženta, sredstava za održavanje čistoće prostorija, vreća za smeće, tjestenine, šećera, konzerviranih narezaka do ulja, soka u sirupu, brašna, riže i slično.

Članovi udruge preuzet će iz ustanova sve prikupljeno, dio će biti namijenjen korisnicima prihvatilišta, a dio će biti sastavni dio paketa koje će se dodijeliti stotinjak socijalno ugroženih obitelji s područja grada Kaštela.

Podjela paketa za socijalno ugrožene obitelji udruga će organizirati u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, bit će organizirana 28. i 29. ožujka u vremenu od 9 do 13 sati u prostorijama mjesnog odbora u Kaštel Gomilici, Cesta dr. Franje Tuđmana 434a, a svi koji dođu predignuti svoj paket morat će predočiti potvrdu Centra za socijalnu skrb.

– Unatoč tome što je Grad u proračunu osigurao sredstva za djelovanje ovog prihvatilišta, potrebe beskućnika koji tamo borave traže i dodatnu pomoć. Grad već godinama podržava ovu akciju udruge Sv. Jeronim, a radi se o udruzi kroz koju Grad Kaštela inače provodi znatan dio javnih potreba u socijalnoj skrbi, kao što je prihvatilište za beskućnike, dnevni boravak za starije i nemoćne osobe, programe radionica s djecom i mladima koje su usmjerene u sprječavanje vršnjačkog nasilja i uključivanje u pozitivne aktivnosti. Tako je i ova akcija u koju su uključena djeca iz vrtića i škola, dobrodošla, jer osim što se pomaže beskućnicima i socijalno ugroženim obiteljima, na određeni način senzibilizira tu djecu za sve one koji žive u težim uvjetima od njih – kazala je ovom prigodom pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0