Hvar kao središte otočkog kulturnog života: Ovog ljeta brojna kulturna događanja obilježit će sezonu u Hvaru

Posjetitelji će uživati u širokoj lepezi kulturnih, društvenih i sportskih događanja te sa sobom ponijeti nezaboravne trenutke i doživljaje

Grad Hvar u godini u kojoj obilježava 150 godina organiziranoga turizma najavljuje bogato kulturno ljeto. Posjetitelji će tako uživati u širokoj lepezi kulturnih, društvenih i sportskih događanja te sa sobom ponijeti nezaboravne trenutke i doživljaje.


Nakon festivala Okusi Mediteran/Taste the Mediterranean održanog početkom lipnja, u subotu, 9. lipnja Hvar će posjetiti poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman, a povod će biti snimanje prve hvarske milenijske fotografije. Dan nakon toga, u nedjelju, 10. lipnja bit će održan prvi koncert 57. hvarskih ljetnih priredbi– Gradska glazba Hvar nastupit će u Arsenalu. U srijedu, 13. lipnja u crkvi sv. Marka Hvarsko pučko kazalište izvest će Ribanje i ribarsko prigovaranje čuvenog hvarskog pjesnika Petra Hektorovića. U okviru Priredbi, 24. lipnja bit će održana i predstava Priče mudrosti Dramskog studija mladih na Maloj ljetnoj sceni Propuh, a 24. lipnja koncert klape Bodulke u klaustru Franjevačkog samostana u Hvaru.

 

Od 13. do 15. lipnja Hvar je domaćin 10. međunarodne znanstvene konferencije Društveni kapital i zdravlje, a 21. lipnja izložbe radova 3. međunarodne kolonije umjetničke keramike u organizaciji Muzeja hvarske baštine.

Valja istaknuti i veliki koncert dalmatinskih klapa 17. lipnja na Venerandi Ne damo te, pismo naša te koncert Splitskih virtuoza Ljetni Divertimento 19. lipnja na Trgu sv. Stjepana.

Tu je i Hvar Half Maraton, koji će 23. lipnja zasigurno ponovno privući velik broj rekreativnih i profesionalnih sportaša koji će otrčati polu-maraton od Staroga Grada do Hvara okruženi jedinstvenom hvarskom prirodnom i povijesnom baštinom.


Najznačajnije kulturno događanje u lipnju bit će otvaranje izložbe zbirke Dagmar Meneghello, jedne od najznačajnijih galeristica, mecena i kolekcionarki u ovome dijelu Europe. Otvaranje izložbe u Arsenalu održat će se 27. lipnja, a izložba ostaje otvorena tijekom ljetnih mjeseci.

Na kraju mjeseca, od 28. do 30. lipnja u Velom Grablju i Hvaru održat će se i jubilarno deseto izdanje Festivala levande koje će završiti koncertom Jinxa u Velom Grablju.Tijekom srpnja i kolovoza, Hvar će nastaviti s brojnim kulturnim događanjima, kojih će prema najavama organizatora – Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara – biti mnogo!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime